Läktarskandal i svenskmötet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-30

KHL-match avbröts efter rökbomber

Mårtensson och Weinhandl.

Det blev bara 20 minuters spel i stormötet mellan Dynamo Moskva och Ak Bars Kazan. I den första periodpausen avbröts matchen på grund av stor rökutveckling i arenan.

Efter 67 minuters väntande togs beslutet att inte ta upp spelet i matchen mellan Dynamo Moskva och Ak Bars Kazan. Rökdimman låg då fortfarande tät över hela arenan. Orsaken till röken är ännu inte fastställd, men med allra största sannolikhet rör det sig om rökbomber från Dynamo Moskvas fans.

På läktaren fanns bland andra NHL-stjärnan Aleksandr Ovetjkin som befinner sig i Ryssland för att besöka en sjuk släkting. Ovetjkin spelade i Dynamo Moskva säsongerna 2001-2005. För de svenska inslagen på isen stod Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl. De båda har efter en bra inledning på säsongen haft det tyngre mot slutet.

Ställningen då matchen avbröts var 1-1. Beslut om eventuella påföljder tas inom snar framtid.

Poäng för Johansson

Magnus Johansson stod för två passningspoäng då hans Atlant Mytisjtji slog Metallurg Novokuznetsk med 4-3 efter straffar. I Atlant finns även Färjestadsbekantingen Esa Pirnes som hittat storformen och gjort åtta poäng på de senaste fem matcherna.

Torpedo Nizjnij Novgorods målspruta Pavel Brendl har kommit igång på allvar. I vinstmatchen mot Peter Nylanders Amur Charaborvsk stod han för två fullträffar. Därmed har han på de tio senaste matcherna gjort nio mål.

Marcus Nilson och Johan Åkerman har det fortsatt tungt i Lokomotiv Jaroslavl. Trots seger med 7-1 mot Barys Astana gick de båda svenskarna poänglösa från isen.