Krigarkedjan gav Leksand cupsegern

Publicerad 2018-09-09

SÖDERTÄLJE. Leksand vann försäsongsturneringen Skoda Trophy och prischecken 101 000 kronor.

Man var spelmässigt i underläge i finalen mot AIK, men tog poängen som behövdes efter ett mål signerat Leksands krigarkedja med Jon Knuts, Martin Karlsson och Tobias Forsberg.

Klassiska Kringelcupen i Scaniarinken har återuppstått.

Med en rejäl prischeck, 101 000 kronor, och nytt namn marknadsförde man sig som den mest penningstinna på den svenska försäsongen.

Finalen på söndagen spelades mellan AIK och Leksand och masarna behövde en poäng för att säkra totalsegern.

AIK var spelmässigt bättre än Leksand i de två första perioderna, skotten 20–7 till AIK ger ett bra svar på hur matchbilden såg ut. Men Fredric Weigel, Mathias From och de andra toppspelarna brände chans efter chans mot Leksands andremålvakt Jonas Arntzén.

I slutet av första perioden kom AIK:s första mål via kanadensaren Eric Castonguay, på fin passning av From.

Kaptenen kvitterade

Men därefter borde AIK har avgjort matchen med tanke på det spelmässiga övertaget.

Nu fick Leksand 1–1 på sitt första skott i den andra perioden när Axel Bergqvist hittade lagkaptenen Martin Karlsson med en passning över centrallinjen som kaptenen förvaltade väl.

I tredje perioden var det återigen Leksands ”krigarkedja” med Jon Knuts, Martin Karlsson och Tobias Forsberg som var på isen vid ännu ett mål för dalmasarna. Knuts till veteranbacken Mattias Karlsson, som stänkte in 2–1.

AIK kvitterade, men de behövde tre poäng, seger på full tid, för att vinna cupen. Noterbart; skotten efter tre perioden var 35–15 till AIK.

Nu vann Leksand Skoda Trophy 2018.

AIK avgjorde matchen i förlängningen i spel fyra mot tre, men målet hade alltså ingen effekt på utgången av turneringen.