Schweiz vann matchen i Ljungby med 5-3 – och Pär Mårts var inte nöjd.

Det är en knapp månad till pucken släpps för Sverige mot Lettland i ishockey-VM.

I dag började Pär Mårts och hans Tre Kronor landskampsmatchanden med ett möte med Schweiz.

Man kom visserligen till spel med ett orutinerat lag med hela tio debutanter, men insatsen var trots det långt i från det besked som Mårts ville ha.

Svängde i mellanakten

Redan första skottet mot Fredrik Pettersson-Wentzel slutade med en retur som Chris Baltisberger kunde sätta 1-0 på.

I andra perioden lyfte Sverige visserligen en aning och Gustav Forsling och backkollegan Linus Hulström sätta sina respektive första landslagsmål till 1-1 och 2-1. Men den glädjen blev kortvarig.

Innan perioden var över hade Schweiz vänt tillbaka matchen och istället för en svensk forcering i tredje kom även 4-2 från Yannick Rathgebs klubba efter knappt nio minuter spelade av slutakten.

”Andra är inte så tokig”

Pär Mårts tog en timeout för att väcka laget men även om Nick Sörensen fick in en sen reduceringspuck slutade det med förlust 5-3 efter att matchen punkterats i öppen kasse.

– Vad ska man säga, jag tycker andra perioden inte är så tokig. Det är den hockeyn vi måste spela. Men det känns som att Schweiz är tyngre än oss, målen ser lätta ut men de vinner närkamper på rätt ställen som de inte ska få göra, analyserar Pär Mårts.

I morgon möts lagen i en ny match, då i Ängelholm.