Vraje gång de möts

Timrå gillar Linköping.

Serieledarna känner nog inte likadant.

Särskilt inte efter kvällens förlust.

Efter 5–4 och 6–2 i höstas förlängde Timrå sin segersvit borta mot tabellettan, nu efter vinst med 3-1.

Det är inte så svårt att gissa vilket lag man helst vill möta i en eventuell kvartsfinal – för om medelpadingarna fortsätter så här lär de ta sig dit.

– Även om slutspel är något helt annat kan det säkert ha satt sig lite i huvudet på Linköpingsspelarna. Om inte annat vet vi att vi är starka här nere och går in med ett bra självförtroende på isen, menar Sebastian Erixon.

10 av 15 möjliga poäng mot serieledaren i vinter har ingett kraft som kan räcka långt.

– Vi har absolut ett tillräckligt bra lag att gå hela vägen. Truppen innehåller många olika spelartyper och de rätta karaktärerna finns utan tvekan, hävdar Erixon.

Egna produkter

Mot Linköping fick 19-åringen näst mest speltid (22.21 minuter) i laget efter backkollegan Eric Moe.

De bägge egna produkterna svarade dessutom för varsitt mål. Moe smällde in ledningspucken i den första perioden, medan JVM-spelaren Erixon vispade in 2–1 bara drygt två minuter före full tid.

– Jag såg att Daniel Henriksson låg ned och siktade mot nättaket. Räkna med att det kändes jäkligt skönt när den satt där, säger Erixon och ler.

Premiärmålet kom mot Brynäs i slutet av januari, det här var försvarstalangens andra fullträff i elitserien hittills.

– Den första pucken ligger på hallbordet hemma, men den här struntade jag i att spara. Förhoppningsvis kommer det ännu fler varefter, även om jag inte är någon större målskytt, säger Erixon.

– Extra roligt att två av klubbens egna spelare är med och avgör. Men med tanke på utvecklingen av matchen blev jag förvånad att vi fick med oss tre poäng, erkänner tränaren Charles Berglund.

LHC-dominans

Efter Timrås vassa första period tog nämligen LHC över fullständigt. Att Jan Hlavac blev ende målskytt i mittakten kan gästerna enbart tacka sin målvakt Johan Backlund för. Men med tanke på hur östgötarna dominerade spelet skapade de alldeles för få riktigt vassa chanser.

– Jag kräver mycket mer pang på och rakt på mål. Och spelar vi så naivt i egen zon som på slutet av matchen har vi stora problem, kritiserar hemmatränaren Slavomir Lener.

Efter nytt slarv i Linköping satte Petr Tenkrat helt avgörande 3-1 i öppen bur. Därmed har serieledaren två raka förluster med hemska 2-9 efter landslagsuppehållet.