Körde över Mariestad med 9–0

Niofaldigt Leksandsjubel.

Leksand–Mariestad 9–0

Leksand är i storform.

Laget slog Sundsvall senast med fantastiska 10–0. I kväll blev det ytterligare en storseger.

Dalalaget följde upp den skalpen med ytterligare en utklassning. Den här gången mot jumbon Mariestad.

LIF gjorde två mål i första och två mål i mittperioden.

I tredje var det rena rama klasskillanden, precis som laget visat upp ett antal gånger tidigare den här säsongen.

Totalt hade LIF 56 skott på mål och slutsiffrorna skrevs till 9–0.

Hemmapubliken stortrivs just nu med sitt favoritlag.

Laget har 19–0 i målskillnad på två matcher och stormar mot en storform till kvalserien.

– De första perioderna hängde Mariestad med bra men efter 5–0 så dog matchen, sa Leksandstränare Tomas Kempe till Dala-Demokraten.

Nybro–AIK 2–1

Nybro tog sista chansen att eventuellt överleva allsvenskan utan att behöva kvala.

Och det var inte mot vilket lag som helst man tog tre poäng, utan mot självaste serietvåan AIK.

Laget slog till med två mål i första perioden. Jonny Ågren öppnade målskyttet i power play efter 8.44 – och han såg även till att utöka ledningen ett par minuter senare.

AIK vann skotten men Nybro hade marginalerna med sig.

Gnaget var överlägset i antal skott. I tredje reducerade Daniel Bång efter 15.25 – och sedan jagade laget en kvittering, men hemmalaget höll undan och vann – imponerande.

Västerås–Björklöven 5–0

Västerås ligger sexa, en placering före Björklöven som efter förlusten mot just VIK har hela sju poäng upp till sjätteplatsen. Dessutom har ”Löven” en match mer spelad.

Hemmalaget hade bara fem skott i första perioden men kom undan med en 1–0-ledning. Målet slogs in av Kalle Olsson efter 6.31.

Mittperioden slutade mållöst men i tredje avgjorde Västerås mötet.

Niclas Lundgren utökade ledningen tidigt, sedan slog Leksands gamle skyttekung Stefan Hellqvist till med två fullträffar.

3–0 efter 6.51 och 4–0 ordnade ”Loppan” drygt tre minuter senare.

Matchen slutade 5–0.

Oskarshamn–Sundsvall 3–2

Oskarshamn tog bonuspoängen mot Sundsvall, men det blir ändå svårt för båda lagen att nå en play off-plats.

Totalt var det 38–19 i skott och hemmalaget drog till slut sista strået.

Richard Gynge gav IKO ledningen sent i första perioden.

I mittperioden var hemmalaget ute efter utökning, men det var gästerna som kvitterade i numerärt underläge.

Sundsvall chockade hemmalaget när man tog ledningen i sista perioden.

Men tack vare en kvittering av Andreas Valdix blev det till slut två poäng för Oskarshamn.

Alexander Bergström avgjorde mötet redan 42 sekunder i sudden.

Växjö–Troja/Ljungby 2–3

Växjö tog bara en poäng mot Troja/Ljungby, vilket innebär att Växjö inte är uppe på en kvalserieplats, och att Troja fortfarande har goda chanser att nå en play off-plats.

Hemmalaget genom Peter Ström tog ledningen redan efter 42 sekunder i första perioden.

Tidigt i mittperioden kvitterade Pär Edblom och efter drygt halva matchen hade gästerna vänt tillställningen.

Matchen gick till slut till straffar efter en kvittering i slutperioden av Gustav Hjalmarsson.

Daniel Håkansson blev matchvinnare när han slog in enda straffen.

Tungt för Växjö som alltmer börjar tappa i jakten på en kvalserieplats.

Troja/Ljungby imponerar som nykomling och har fortfarande chans på en kvalserieplats med möten mot två elitserielag.