Anton Hedman tryckte in 3–1 i tredje perioden vilket blev matchavgörande.

Trots förlusten är Dalalaget fortfarande serieledare.

Växjö–Leksand 3–1

Det var givetvis en hög stämning Växjö Ishall – och majoriteten av de drygt 3 500 åskådarna åkte hem med ett stort leende på läpparna.

Hemmalaget vann tungviktsmötet. Växjö har bara två poäng upp till Leksand och har nu dessutom hela sex poäng ner till en play off-plats.

Leksand tog ledningen i mittperioden. Tomas Kollar visade vägen efter förarbete av Pelle Prestberg och Adam Rundqvist.

Sedan hände något i hallen. Brandlarmet gick och matchen avbröts i tio minuter.

Bra tajming för Växjö som sedan kom ut och var det bättre laget. Före paus hade Växjö vänt till 2–1 – och i tredje perioden tog man vara på slarv från motståndarlaget och kunde utöka sin ledning.

Leksand lyckades inte komma tillbaka utan får resa hem utan poäng.

Dalalagets första förlust på sju matcher.

Sundsvall–Björklöven 1–3

Tränaren Joakim Fagervall har fått fart på Björklöven.

Umeålaget vann igen och krisen är över – i alla fall för tillfället.

Mot bottenkonkurrenten Sundsvall blev det tre poäng. Och bortaspelet som har varit uselt för Löven innan Joakim Fagervall tog över har plötsligt blivit stabilt.

Gästerna började svagt i första perioden. Sundsvall gjorde periodens enda mål och det var fullt rättvist.

I andra perioden kom Björklöven ut som ett helt nytt lag och inledde vändningen som sedan skulle betyda tre poäng. 10–3 i skott och 2–0 i mål. Sedan var det Sundsvall som fick jaga – förgäves.

30 sekunder före slutsignalen rakade Magnus Isaksson in segerpucken i tom bur.

Björklöven, tidigare jumbo, är plötsligt elva i tabellen och har fem poäng ner till kvalstrecket.

Framtiden ser ljus ut och Fagervall-effekten ser ut att hålla i sig ett tag till.