Skåningarna knäckte Heino-Lindberg

Rögle ångar på i jakten efter förnyat elitseriekontrakt.

I dag krossades AIK med 5–1.

Christopher Heino-Lindberg hade ingen lätt kväll.

Formstarka Rögle fick en kanonstart hemma i Lindab Arena. Redan efter 2.55, i power play, spelade Mathias Porseland fram Peter Högardh som satte 1–0.

– Vi inledde svagt och såg rädda och fega ut, sa AIK:s tränare Roger Melin till TV4 Sport i den första periodpausen.

Men AIK fick en usel start även på den andra perioden. Efter vackert samarbete mellan Peter Högardh och Pavel Rosa den förstnämnde sätta sitt andra mål för dagen och bara två minuter senare kunde Mathias Porseland lägga in 3–0 i öppen kasse efter fint förarbete av Cam Abbott.

Målvakten utbytt

Roger Melin gjorde i det läget det enda rätta och tog en timeout. Bara 26 sekunder senare reducerade Rasmus Ericsson på returen efter Dick Tärnströms skott.

Men Rögle visade sig för starkt i slutakten. Christopher Heino-Lindberg släppte retur på Daniel Johanssons skott och Pavel Rosa rakade in returen fram till 4–1.

När Tommy Enström knappt en minut senare forcerade in 5–1 tackade Heino-Lindberg för sig och ersattes av Fredrik Holmgren.

Nu har skåningarna gjort elva mål på de två senaste matcherna.

Segern blev dock dyrköpt för Rögle. Richard Demén-Willaume tvingades utgå knäskadad. Han befaras bli borta resten av säsongen.