Men det var Modo som var starkast och tog sista chansen i kampen om slutspelsplatserna.

– Det är bara att fortsätta att köra, säger William Nylander till C More.

Historiens vindar blåste i Coop Arena innan matchen mot Modo.

Det lag från 1983-1984 som spelade upp Luleå i dåvarande Elitserien hyllades innan nedsläpp.

Med dryga minuten spelad av matchen var det dags igen för historieskrivning.

Då gjorde skicklige Linus Klasen sitt 28:e mål för säsongen – när han slog in pucken via en Modo-skridsko.

Det var 28-åringens 56:e poäng för säsongen och därmed tog han förbi Linus Omarks klubbrekord från säsongen 2008/2009.

– Det är smickrande, berättade Klasen i periodpausen.

Modo å sin sida fick en mardrömstart.

– Jag vet inte vad det var, kanske var det den lite sega starten, att sitta i båset i tio minuter, säger William Nylander.

Fight tände matchen

I andra perioden hettade det till rejält när Anton Hedman och Robert Hägg kastade handskarna och gjorde upp i en regelrätt fight.

Efter det vägde matchen över till Modos fördel.

Gästerna kvitterade till 2-2 genom Kiril Kabanov och i tredje perioden utökade ryssen till 3-2 i powerplay, med ett skott som Mark Owuya möjligtvis borde tagit.

Luleås Linus Persson tog sedan matchen till straffläggning genom kvitteringen till 3-3 med fem minuter kvar av sista perioden.

I straffläggningen spikade Modos keeper Linus Ullmark igen – samtidigt som William Nylander och Jeff Tambellini satte sina straffar.

Tuff uppgift väntar

Nu har Modo häng på direktplatsen till en kvartsfinal. Laget ligger för tillfället på en sjundeplats – en poäng upp till Brynäs. Härnäst väntar tabellsegraren Skellefteå på hemmais.

– Det är bara att fortsätta att köra. Det blir en riktigt tufft match, nu är det bara att åka hem med bussen och ladda batterierna. Men börjar vi som avslutade nu, sista två och tre perioderna, då blir det riktigt bra, säger Nylander.