Dagens namn: Mikael, Mikaela

Pittsburgh vann tungviktsmötet

Publicerad 2013-10-31

Efter konferensfinalförlusten i våras – fick slå Boston

NEW YORK. Det var kanske inte revansch för de fyra raka förlusternas i vårens konferensfinal.

Men Pittsburgh Penguins fick i alla fall visa att de kan slå Boston Bruins i nattens helt fantastiska holmgång hemma i Consol Energy Center.

– Skönt att fixa den här första matchen mot just dom, säger matchhjälten Jussi Jokinen.

Jussi Jokinen jublar efter sitt mål i tredje perioden.

Ja, det är inte mycket att snacka om:

Det var säsongens hittills klart bästa match som utkämpades mellan Pittsburgh och Boston i natt.

Den startade i ett ursinnigt tempo – och stegrade sedan mot högre och högre intensitet, tempo och fysisk aggressivitet för praktiskt taget varje byte som gick.

Efter en mållös – men rasande händelserik förstaperiod – tog Penguins ledningen genom ett powerplay-mål av Chris Kunitz i mitten av andra perioden.

Patrice Bergeron kvitterade i början av tredje, men Brandon Sutter skaffade hemmalaget ny ledning i mitten av slutakten – och när Jussi Jokinen med lite mer än två minuter kvar stänkte in 3-1 såg showen ut att vara avgjord.

Iginla reducerade

Men bara några sekunder senare lyckade Jarome Iginla – som spelade för Pittsburgh under slutdelen av fjolårssäsongen, men skrev på för Boston i år – ånyo reducera och sedan blev det en våldsam forcering som tog slut först när Marc-Andre Fleury i slutsekunderna gjorde en nästan identisk räddning som när han stoppade Nicklas Lidström i sjunde, avgörande Stanley Cup-finalen 2009.

– Nja, det var en annan situation och en annan sida till och med, men det kändes bra att göra räddningen och få en vinst, säger målvaktsstjärnan till nhl.com.

Segern innebär förstås inte revansch för de fyra raka förlusterna mot Boston i konferensfinalen i våras, men pingvinerna är ändå glada över att ha visat – inte minst för sig själva – att de fortfarande kan komma till tals med Zdeno Chara & co.

– Ja, det var skönt att fixa den här första matchen mot just dom, säger matchhjälten Jussi Jokinen.