Chockstarten sänkte Södertälje

Publicerad 2013-10-03

Tre mål på sina tre första skott

Björklöven chockade Södertälje på bortaplan med tre snabba mål.

Södertäljes jobbiga säsongsstart fortsätter och nu har laget släppt in åtta mål på sina två senaste matcher.

– Vi gjorde en del individuella misstag, säger SSK-tränaren Johan Strömwall till Sportbladet.

Södertälje hade inför kvällens match tagit poäng i samtliga av sina hemmamatcher men i kväll fick man uppförsbacke direkt. Knappt hade pucken blivit släppt innan bortalaget Björklöven tog ledningen. Marcus Lundberg kunde tämligen enkelt dribbla sig fri  och sätta 0-1 efter 33 sekunder.

Bortalaget fortsatte i ett rasande tempo och bara två minuter senare kunde Växjö-lånet – Gustav Hjalmarsson – sätta 0-2 i sin första match för Björklöven. Södertälje såg skakat ut och det var inte slut där.

Mål på sina tre första skott

Södertälje slarvade i egen zon och Jon Palmebjörk kunde göra 0-3. Tre skott på mål och tre mål för Björklöven. Då valde Södertälje att byta målvakt, när inte ens fyra minuter hade spelats. Hemmalaget fick så småningom in en reducering efter halva den första perioden i powerplay.

Grinig andra period

Om den första perioden var målrik var den andra desto mer grinig. Lukas Sandström och Fredric Andersson rök ihop och de båda fick lämna isen och gå till omklädningsrummet. Det blev ytterligare bråk framför lagens avbytarbås och perioden rycktes sönder av flera utvisningar. Sammanlagt blev det 49 utvisningsminuter för Björklöven och 39 för Södertälje i den andra perioden. En period som slutade mållös.

Nära vändning

I den tredje perioden kunde Södertälje reducera genom Jason Gregoire i powerplay.

Stärkta av reduceringsmålet pressade Södertälje tillbaka Björklöven som gick på knäna. Björklöven stod dock emot och kunde vinna matchen. Och det var lagets inledande minuter i den första perioden som avgjorde.

– Vi gjorde en del individuella misstag och en riktig mardrömsstart med första tre skotten som går in. Sen har Björklöven inget eget spel utan försvarar sig bara, säger Södertäljes tränare Johan Strömwall till Sportbladet.

Hur tungt är det med en sådan start på matchen?

– Vet inte om jag har upplevt det ens.

Förlust 5-0 mot Malmö och förlust i kväll, hur laddar ni om?

– Vi kommer att träna lätt i morgon och sen åker vi ner till Oskarshamn. Vi tycker inte synd om oss själva utan måste helt enkelt ta med oss det som var bra även om vi förlorade. Vi spelade extremt bra under stora delar av matchen.

– Vi biter ihop och kör vidare, inga konstigheter.

För Södertälje innebär förlusten att de nu har släppt in åtta mål på sina två senaste matcher och de passeras nu av Björklöven i tabellen.