Stort kaos avslutade perioden i toppmötet

Publicerad 2014-01-06

Västerås vann toppmötet med Karlskrona med 4–3.

Men mittperioden slutade i total kaos.

Känslorna svallade över efter bortalagets kvitteringsmål – bland andra hemmatränaren Janne Karlsson straffades för gester mot domaren.

Västerås hade skickat in kvitteringspucken, 3–3, med åtta sekunder kvar av den andra perioden.

Men målet föranleddes av en crosschecking på en Karlskronaspelare, menade Janne Karlsson och gestikulerade mot domaren.

"Horribelt domslut"

Målet godkändes efter videogranskning och hemmatränaren straffades med en tvåminuterutvisning för sitt uppträdande.

– Vår spelare blir crosscheckad i ryggen. Jag förstår att domare kan missa situationer, men jag ser på bilden att han står och tittar på och det var så uppenbart att det var utvisning, säger Karlsson i Viasat.

– Det var dåligt beteende av mig, men det var ett horribelt domslut vi blev straffade, fortsätter han.

Om inte det vore nog.

Började blöda

På den efterföljande tekningen träffades Karlskronas Simon Fredriksson av en klubba i ansiktet av Luca Caputi och började blöda.

Det fick Karlsson – och Karlskronapubliken – att gå i taket. Och den gången fick de också rätt när Västeråsspelaren, efter att ett slagsmål utbröt, fick fyra minuter på botbänken.

Västerås avgjorde sedan toppmötet när Stefan Legein sköt in avgörande 4–3 i förlängningen.