Sedinarna i centrum

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-04

Tre poäng av både Daniel och Henrik – när Detroit sänktes

I centrum Bröderna Sedin gjorde tre poäng var och Mikael Samuelsson blev målskytt när Vancouver vann med klara 6–3 över Detroit i natt. FOTO: REUTERS

Tre poäng av Henrik Sedin.

Lika många av brorsan Daniel.

Och mål av Mikael Samuelsson.

Det var svenskt i centrum när Vancouver i natt sänkte ett annat svensklag, Detroit, på bortaplan med klara 6–3.

– Vi spelade bra både i går och i dag och jag tycker inte vi är ringrostiga efter OS-uppehållet, säger Henrik Sedin till NBHL.com.

NHL

Red Wings spelar med fullt lag för första gången på hela säsongen, nu när Andreas Lilja, Johan Franzén, Niklas Kronwall med flera är tillbaka för fullt.

Men det hjälpte inte mot Canucks, trots att man hängde med i början. Henrik Zetterberg satte sitt 200:e NHL-mål när han kvitterade till 2-2 i inledningen av andra perioden.

Sedan gjorde Canucks fyra raka mål och avgjorde matchen.

Henrik och Daniel Sedin låg bakom segern med tre passningspoäng vardera. Därmed minskade Henrik Alex Ovetjkins ledning i poängligan till sex poäng, och han närmade sig också Joe Thornton i assistligan. Thornton leder på 60 och Henrik har 58.

Många misstag

Medan Canucks var skärpta spelade Red Wings slarvigt.

– Vi var dåliga, summerade Red Wings tränare Mike Babcock för AP. Och vi såg inte ut som ett lag som slåss för att nå slutspelet.

– Vi gjorde helt enkelt för många misstag, suckade Henrik Zetterberg.

Red Wings, som nått slutspelet 18 säsonger i rad, håller fortfarande åttonde och sista playoffplats i Western Conference, men jagas av fem lag som ligger nära.

Mikael Samuelsson satte målet som innebar 5-2 inför sin gamla hemmapublik, och Ryan Kesler, som växte upp i en förort till Detroit, gjorde två mål i matchen.

– Det var speciellt, sa Kesler. Jag gillar att spela inför familj och vänner.

Johan Franzén fastställde slutresultatet med ett power play-mål i tredje perioden och förlängde sin målsvit till fyra matcher.

Det här var Vancouvers tionde raka bortamatch, hittills har laget vunnit sex och förlorat fyra matcher under den rekordlånga turnén. Fyra matcher återstår innan Canucks åter får vända hemåt.

Canucks ligger trea i Western Conference.