Sågade laget – och avgjorde matchen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-10-05

Ölvestad vaknade när kedjepartnern återvände

Marcus Nilsson återvände till Hovet och fick stående ovationer när han presenterades i första periodpaus.

Samtidigt stod Jimmie Ölvestad på andra sidan sargen och sågade hela laget.

Men Nilsons återkomst väckte laget och gamle kedjepartnern Ölvestad avgjorde 5-2-matchen mot Timrå.

Efter fem raka förluster och en ny sömnig period fick Djurgårdsfansen äntligen något att jubla över i den första pausen mot Timrå. Fjolårets hjälte Marcus Nilson återvänder till klubben och fick stående ovationer när han presenterades. Några meter därifrån stod samtidigt gamle kedjepartnern Jimmie Ölvestad och var nästan uppgiven.

”Det är nog snackat”

Hemmalaget låg under med 1-2 efter att ha tappat initiativet tidigt i perioden och Ölvestad var allt annat än nöjd.

– Vi sjunker in i det passiva syndrom vi gjort de senaste matcherna. Vi blir på tok för stillastående och det går inte att stå stilla och spela hockey, sade Ölvestad i Canal Plus.

Efter krismöten utan tränare och analyser i oändlighet var nu veteranens order till lagkamraterna solklar.

– Det är nog snackat nu. Vi har pratat i två veckor. Nu ska vi ut och göra det.

Ölvestads utskällning och Nilson återkomst gav önskad energi-injektion, trots att den senare inte var ombytt. Ett nytt Djurgården kom ut och tog över matchen i den andra perioden.

”Blev som jag ville”

Mathias Tjärnqvist styrde in kvitteringen till 2-2 och Patrick Cehlin satte ledningsmålet till 3-2 nio minuter in i den andra perioden. Sedan tog Ölvestad själv hand om avgörandet.

30-åringen satte i den tredje perioden fart från egen zon och tryckte in sitt första mål för säsongen mellan benen på målvakten. Oscar Eklund fastställde sedan slutresultatet till 5-2 i Djurgårdens första trepoängare sedan premiären mot HV71. En blytung seger för fjolårets finallag som var seriejumbo inför dagens omgång.

– Det blev lite som jag ville ha det. Enklare spel och mer fart. Det är inte optimalt men ett steg i rätt riktning, säger Ölvestad.

Nu blåser det nya vindar i Djurgården och på torsdag kan Marcus Nilson göra comeback mot Södertälje.