Mardrömsminuter sänkte Schweiz mot Kanada

Uppdaterad 2024-05-21 | Publicerad 2024-05-19

Matchstraff på en stjärna, en orsakad straff av en supertalang och en Kanadensisk vändning.

Inom loppet av fyra minuter hände mer än så – och Schweiz tappade toppmötet i ishockey-VM.

KLART: Sverige möter Finland i kvartsfinalen i hockey-VM

Skulle du se några minuter av en enskild match i ishockey-VM så var det i den här.

För att det stod 1–1 efter den första perioden gjorde varken till eller från inför mellanakten mellan Kanada och Schweiz i Prag.

Därefter gick det undan.

• 5.03 in i andra perioden satte Schweiz 2–1 genom Romain Löffel.

• Efter 6.15 drabbades Schweiz av ett matchstraff för det domarna ansåg vara en knätackling från storstjärnan Kevin Fiala på Dylan Cozens. Han crosscheckades då av två motståndare, vilket slutade i två minuter för Kaiden Guhle.

• Med 8.46 spelat kom sedan 2–2-målet från just Dylan Cozens i numerärt överläge.

Gruppfinal väntar

• Bara 38 sekunder senare, med 9.24 på klockan, drog sedan Connor Bedard ned en motståndare vilket resulterade i en straff. Men den brände Sven Andrighetto mot Jordan Binnington.

• I stället tog Kanada ledningen 1.15 senare. För efter 10.39 var Nick Paul sist på pucken till 3–2.

Där förlorade också Schweiz matchen. För resultatet i fråga stod sig även genom hela den tredje perioden.

Segern innebär att Kanada tar över ledningen i grupp A från Tjeckien med två poängs marginal inför gruppfinalen mellan lagen på tisdag.