Dagens namn: Kevin, Roy

Två mål på 34 sekunder – Växjö vann enkelt

Uppdaterad 2023-01-04 | Publicerad 2023-01-03

Det är Skellefteå som har en galen segersvit men det är ett annat lag som leder SHL.

Två mål på 34 sekunder låg bakom Växjös storseger mot Rögle.

Samuel Jonsson gav Rögle ledningen i inledningen av den andra perioden men det var inget snack om vilket lag som skulle avgå med segern från Vida arena.

Efter Glenn Gustafssons kvittering gick Växjö snabbt ifrån till 3–1 i den andra perioden.

I numerärt överläge placerade Joachim Blichfeld in 2–1 mellan benen på Christoffer Rifalk och 34 sekunder senare var Robert Rosén först på en studsande puck framför Rögles mål.

PLUS: JÄTTELISTA: Här är kioskpriserna i SHL & hockeyallsvenskan

– Vi var effektiva efter deras 1–0-mål. Vi har haft lite medstuds, säger Växjö-tränaren Jörgen Jönsson i C More.

Växjö Lakers leder SHL

Växjö vann till sist matchen med 4–1 när Tobias Rieder blev lagets målskytt i den tredje perioden.

– Det är ganska stabilt tycker jag. Jag tycker att vi har rätt så bra kontroll, säger Robert Rosén i C More.

Växjö leder SHL tre poäng framför Skellefteå. Laget har dock en match mer spelad än konkurrenten som har 16 raka segrar.