Tvillingarna Vesterholm sänkte Malmö Redhawks

Publicerad 2012-10-10

BIK Karlskoga upp i serieledning efter ny vinst

De var överflödiga i Malmö och flyttade till Karlskoga för att få mer speltid.

På onsdagskvällen bidrog tvillingarna Pathrik och Ponthus Vesterholm med tre mål i 5–3-segern mot just Malmö – och förde upp BIK i serieledning.

– Jävligt gött att vi lyckades vända och vinna, säger Pathrik Vesterholm.

20-åriga Pathrik och Ponthus Vesterholm gjorde succé i Malmös J20-lag, men fick aldrig riktigt chansen i A-laget.

Därför valde tvillingduon att lämna klubben i våras och skrev i stället på för konkurrenten BIK Karlskoga, i hopp om mer speltid.

I kväll var Vesterholm-bröderna tillbaka i Malmö Arena för första gången sedan flytten till Värmland – och visade direkt att släkten är värst.

Malmö öppnade bäst

Visserligen var det Redhawks som öppnade bäst och hade en 2–0-ledning halvvägs in i matchen. Men då öppnade Pathrik Vesterholm Karlskogas målkonto, och bara fem minuter senare satte backen Nicholas Plastino kvitteringen, 2–2.

Dansken Frederik Storm gav Malmö ledningen på nytt, men i den tredje perioden vände gästerna på steken. Ponthus Vesterholm utjämnade, Ken-André Olimb satte 4–3 och med 22 sekunder kvar fastställde Pathrik Vesterholm slutresultatet till 5–3 med sitt andra mål för kvällen.

”Speciellt såklart”

– Det är klart att det var speciellt att vara tillbaka i Malmö, vi spelade ju ändå här i fyra år. Men det var skönt att göra mål och jävligt gött att vi lyckades vända och vinna, säger Pathrik Vesterholm till Sportbladet.

I och med segern går BIK Karlskoga upp i hockeyallsvensk serieledning, tack vare bättre målskillnad än Örebro (som förlorade efter straffar mot Djurgården) och Oskarshamn (som bortabesegrade Karlskrona med 3–1).

– Vårt mål är topp-sju, allt annat är bonus egentligen. Men vi har ett bra gäng och alla tror på det vi håller på med, säger Pathrik Vesterholm.