Abrahamsson: Nu krävs en omfattande utvärdering, Brynäs

Publicerad 2013-03-18

GÄVLE. Fyra matcher – mer behövde inte Skellefteå.

Brynäs var inte ens nära och nu kan de regerande mästarna ta semester. Medan klubbledningen får ägna sig åt en omfattande utvärdering.

För Skellefteå väntar semifinal och oavsett vilka de möter har jag svårt att se att det inte blir en ny SM-final.

Brynäs IF
Hans Abrahamsson.

Enkla 4–0 i matcher och 20–4 i målskillnad säger egentligen det mesta.

Sett över hela matchserien har skillnaden mellan lagen varit alldeles för stor.

I kväll gjorde Brynäs ett sista försök att rubba Skellefteå, men det höll bara i en period.

Den första perioden var het, om än inte riktigt i nivå med lördagens holmgång i Skellefteå.

Två Skellefteåutvisningar inom de tolv första minuterna gjorde att hemmalaget skaffade sig ett litet grepp om matchen. Brynäs skapade tre riktigt heta lägen i den första perioden, men det var ”fel” spelare som hamnade i avslutningsposition.

Jonathan Granström har många bra egenskaper i ett slutspel, men någon naturlig målskytt är han inte.

Skellefteå skruvade upp tempot i den andra perioden och plötsligt var det klasskillnad mellan lagen. Brynäs orkade inte stå emot och det var bara en tidsfråga innan första målet skulle komma.

Ett slaget lag

Viktor Arvidsson dundrade in 1–0 i power play, elegant framspelad av matchseriens bästa spelare, Oscar Lindberg.

Och det var just Lindberg som gjorde 2–0. Ett där han grundlurade Dennis Persson och sedan sprätte upp en backhand bakom Johan Holmqvist.

Sedan var Brynäs ett slaget lag – och Skellefteå kontrollerade hem en enkel 4–0-seger.

För Skellefteå väntar nu tio matchfria dagar innan semifinalspelet inleds. Jag har svårt att se det som optimalt med så lång vila, men oavsett vilka de ställs mot i semifinalen går de in som storfavorit.

Brynässpelare kan ta tidig semester. För sportchefen Michael Sundlöv och övriga ledaren väntar en rejäl utvärdering av säsongen där Brynäs bara lyckades vinna tre matcher vid ordinarie tid under hela 2013.

Räkna med att det kommer bli en hel del förändringar i Gävleklubben till kommande säsong.