Matchfakta 11/1

Oskarshamn–Leksand 3–2

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-11

(2–1, 0–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (16.13) Jimmie Svensson (Eetu Qvist, Ola Svanberg) spel fem mot fyra, 1–1 (18.15) Pierre–Edvoard Bellemare (Mikael Karlberg, Daniel Nielsen), 2–1 (19.36) Jimmie Svensson (Eetu Qvist).

Andra perioden: 2–2 (13.21) Jens Bergenström (Mikael Karlberg, Robert Petrovicky) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 3–2 (2.15) Fredric Jaensson (Alexander Bergström).

Skott: 32–34 (12–13, 12–7, 6–14, 2–0).

Utv, Oskarshamn: 5x2, 1x10. Leksand: 5x2.

Domare: Yosef El–Natour, Stockholm.

Publik: 2667.

Analys: Leksand fick det inte enkelt i Oskarshamn utan åkte på en förlust. Men först efter förlängning.

Den första perioden slutade med tre sena mål.

Jimmie Svensson slog in 1–0 för hemmalaget när matchuret stod på 16.13. Leksand skulle replikera snabbt och bara två minuter senare kvitterade fransmannen Pierre-Edouard Bellemare på Mikael Karlbergs passning.

Det såg ut att gå mot oavgjort inför andra perioden, men Jimmie Svensson ville annat och överlistade Ed Belfour för andra gången. Nu var det bara 24 sekunder före paus.

i mittperioden fick dalkarlarna spela power play två gånger. Vi det andra tillfället levererade Karlberg pucken till allsvenskans poängkung Jens Bergenström som kvitterade.

Leksand har för närvarande svårt att göra mål på sin chanser, vilket IKO utnyttjade.

I sudden death rakade Fredric Jaensson in segerpucken.

– Vi måste lära oss att vara med från början. det är inte bra att hamna i underläge så ofta... men ändå måste jag vara nöjd med att vi klarar av att komma igen två gånger i matchen, säger Leksandstränaren Tomas Kempe till Dalademokraten.

Nybro–Almtuna 1–2

(0–2, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (15.42) Kristoffer Jobs (Fredrik Vestberg, Martin Öhrstedt), 0–2 (17.27) Jonathan Persson (Martin Öhrstedt).

Tredje perioden: 1–2 (16.16) Henric Gustavsson (Gustav Engman).

Skott: 45–33 (8–13, 17–10, 20–10).

Utv, Nybro: 4x2. Almtuna: 5x2.

Domare: Alexander Vikström, Linköping.

Publik: 1229.

Analys: Återigen en viktig seger för Almtuna.

Veteranen Martin Öhrstedt låg bakom Uppsala-lagets båda mål i förstaperioden i bortamötet med.

Kristoffer Jobs inledde målskyttet efter 15.42, och drygt två minuter senare stötte Jonathan Persson in utökningen.

AIS var också det bättre laget i mittperioden, men det var Nybro som vann skotten med 17–10. Dock uteblev målen och gästerna hade fördel inför slutronden.

I slutet av tredje perioden reducerade Nybros Henric Gustavsson och fick vittring om poäng.

AIS hade sedan flera fina chanser att sätta spiken i kistan utan att lyckas.

Det räckte ändå till en vinst.

– Vi gjorde en riktigt bra match. Vi hade bestämt oss för att försöka hålla forecheckingen uppe så länge vi orkade och vi lyckades bra med det, säger Almtunatränaren Leif Boork till unt.se.

Sundsvall–Björklöven 3–2

(2–1, 0–0, 0–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (2.14) Mattias Wennerberg (Urban Omark, Johan Forsberg) spel fem mot fyra, 1–1 (2.41) Jonas Floberg (Niklas Zetterström, Erik Andersson), 2–1 (15.33) Niklas Zetterström (Erik Andersson) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 2–2 (8.44) Johan Bergmark (Tobias Forsberg, Mattias Hellström).

Fjärde perioden: 3–2 (0.46) Niklas Zetterström (Stefan Andersson, Erik Andersson).

Skott: 25–26 (10–12, 5–9, 9–5, 1–0).

Utv, Sundsvall: 7x2 . Björklöven: 5x2, 1x10.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 1240.

Analys: Svår match för Björklöven som lär fortsätta vinna om laget ska gå om Västerås. Just nu har båda lagen 57 poäng och VIK ligger före "Löven" (fyra) på målskillnad.

Västerås vann sin match i kväll relativt enkelt. Samtidigt kämpade Umeå-laget för att få in ett ledningsmål vid ställningen 2–2 i slutet av matchen.

Dessförinnan hade publiken fått se två snabba mål i inledningen av första perioden.

Gästerna tog ledningen genom Mattias Wennerberg redan efter 2.14 i spel fem mot fyra. Men hemmalaget kvitterade bara 27 sekunder senare då Jonas Floberg hittade nätet bakom Löven-målvakten Tobias Lundström.

I slutet av perioden, som för övrigt var jämn, slog Niklas Zetterström in 2–1 i spel fem mot tre.

Ledningen höll sig till dess att Johan Bergmark stötte in 2–2 nio minuter in i tredje perioden.

Men det här var ändå Sundsvalls kväll.

Matchen gick till förlängning och där presenterade sig Niklas Zetterström för andra gången i matchen och avgjorde mötet.

Nyköping–Malmö 1–5

(0–2, 1–1, 0–2)

Första perioden: 0–1 (10.35) Robin Alvarez (Carl Söderberg, Fredrik Eriksson), 0–2 (15.54) Fredrik Eriksson (Carl Söderberg, Robin Weihager).

Andra perioden: 0–3 (2.11) Robin Alvarez (Mikko Eloranta, Jens Svensson), 1–3 (2.59) Robin Persson (Jörgen Rickmo, Timo Seikkula).

Tredje perioden: 1–4 (1.10) Marcus Paulsson (Calle Steen), 1–5 (19.07) Fredrik Eriksson (Carl Söderberg, Jyrki Välivaara).

Skott: 21–35 (8–11, 5–15, 8–9).

Utv, Nyköping: 6x2. Malmö: 6x2.

Domare: Henrik Odsjö, Huddinge.

Publik: 1217.

Analys: Malmö gjorde sitt jobb i Nyköping även om hemmalaget inledde matchen piggt.

Skåningarna fick så småningom upp tempot och kom till vila med en tvåmålsledning efter fullträffar från Mikael Wahlberg och Fredrik Erikssons klubba.

Tidigt i mittperioden slog Robin Alvarez in trean men NH reducerade omgående genom Robin Persson. Laget hade sedan flera möjligheter att krypa närmare i matchen, men förvaltade inte sina chanser.

Isen låg fortfarande blank när Marcus Paulsson släckte Nyköpings hopp om tre poäng. Calle Steen svarade för framspelningen bara några sekunder efter han suttit av en utvisning.

En eloge till NH som inte gav upp utan försökte krypa närmare.

I slutsekunderna gjorde Fredrik Eriksson matchens sista mål, 1–5.

Växjö–Hammarby 2–3

(0–1, 0–2, 2–0)

Första perioden: 0–1 (7.54) Johan Chang (Mikael Owilli).

Andra perioden: 0–2 (7.48) Simon Laudon–Sörlin (Anton Hedman, Petter Lindberg), 0–3 (9.28) Johan Chang (Johan Andersson, Joakim Nettelbladt).

Tredje perioden: 1–3 (1.32) Sebastian Lauritzen (Marcus Weinstock, Erik Lindhagen) spel fem mot fyra, 2–3 (19.09) Christian Jacobsson (Peter Ström, Christian Magnusson) spel fem mot fyra.

Skott: 49–22 (17–8, 13–9, 19–5).

Utv, Växjö: 3x2. Hammarby: 10x2.

Domare: Tobias Suomela, Örebro.

Publik: 2333.

Analys: Knappt en seger på hela säsongen. Då slår Hammarby till två gånger på tre matcher.

På fredagen imponerade Bajen när man bortaslog starka tabellsexan Växjö.

Trots att hemmalaget hade ett massivt övertag i skottstatistiken lyckades laget inte vinna. Henrik Karlsson i Bajen-målet var suverän och motade 47 av 49 skott.

Jumbolagets Johan Chang gjorde första periodens enda mål.

I mittperioden rasslade nätet till ytterligare två gånger bakom Växjös målvakt Viktor Fast. Och det inom loppet om två minuter.

Simon Laudon-Sörlin och Johan Chang, för andra gången i matchen, svarade för fullträffarna. De såg samtidigt till att Fast gav upp och Tuomi Karjalainen hoppade in mellan stolparna. Han höll nollan samtidigt som Henrik Karlsson tvingades kapitulera i tredje perioden.

Sebastian Lauritzen reducerade tidigt i power play. När hemmalaget plockade ut målvakten i slutminuten slog Christian Jacobcsson in 2–3.

Målet kom för sent. Hammarby höll undan och vann.

Västerås–Huddinge 7–3

(2–1, 3–0, 2–2)

Första perioden: 0–1 (3.42) Jimmy Ahnelöv (Fredric Andersson, Jim Lundwall) spel fem mot fyra, 1–1 (13.16) Sebastian Meijer (Richard Gynge, Stefan Hellkvist) spel fem mot fyra, 2–1 (19.48) Kalle Olsson (Patrik Berglund, Patrik Juhlin) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–1 (7.48) Marcus Söderkvist (Mikael Backlund, Stefan Holmgren), 4–1 (15.31) Marcus Söderkvist (Mikael Backlund, Rikard Ekström), 5–1 (18.38) Johan Berggren (Marcus Söderkvist, Andreas Lindh) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 6–1 (0.26) Patrik Berglund (Kalle Olsson, Jonas Leetma), 6–2 (2.57) Nicklas Nilsson (Christer Andersson), 6–3 (8.01) Jonas Rådlund (Daniel Karlunden, Roger Wahlqvist) spel fem mot fyra, 7–3 (10.07) Sebastian Meijer.

Skott: 34–15 (8–6, 15–7, 11–2).

Utv, Västerås: 6x2. Huddinge: 9x2.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 1615.

Analys: Fyran Västerås hade inga bekymmer med nästjumbon Huddinge.

Men gästerna tog oväntat ledningen när Jimmy Ahnelöv prickade in 0–1 från slottet.

När sedan Sebastian Meijer kvitterade efter 13.16, var det bara Västerås det handlade om.

Tolv sekunder före pausvilan tryckte Kalle Olsson lägligt in ledningspucken i nät.

I andra perioden avgjorde VIK mer eller mindre tillställningen. Marcus Söderkvist svarade för två mål och spelade fram till Johan Berggrens fullträff till 5–1, vilket grundlade segern.

– Det var skönt att få vinna med stora siffror för en gångs skull, säger Västerås tvåmålsskytt Marcus Söderkvist till vlt.se.

Trots att Huddinge fick in två mål i sista perioden var det aldrig någon fara att VIK skulle tappa ledningen.

Matchen slutade 7–3 och Jonas Rådlunds 6–3-reducering efter 8.01 var det närmaste Huddinge kom i slutet.