Göteborgarna slog Modo uppe i Örnsköldsvik och tog sin andra raka seger.

Två omgångar återstår av grundserien innan slutspelet startar i nästa vecka.

Frölunda, som missade slutspel i fjol, har blandat och gett hela säsongen och hunnit sparka en tränare.

Kunde punkterat i andra

Nu verkar det som om laget har toppat formen – i precis rätt läge.

Efter en märklig Hawaii-match uppe i Örnsköldsvik vann Frölunda till slut med 5-4 och tog sin andra raka seger mot topplag.

I förra omgången slog man serieledande HV 71 hemma med 3-2.

Frölunda började riktigt piggt, gick upp till 2-0 och hade fina möjligheter att öka på ledningen och punktera matchen i den andra perioden – i stället bjöd man in Modo i matchen igen.

Andreas Molinder satte 1-2, Magnus Wernblom 2-2 och Fredrik Warg 3-2 halvägs in i sista perioden.

Då svängde matchen igen.

Under matchens sex sista minuter vände Frölunda på steken till 5-4-ledning.

Stökigt slut

Modo tog ut målvakten och med bara åtta sekunder kvar small det.

Den här gången med nävarna.

Antti-Jussi Niemi visades ut 2 + 10 och domare Patrik Sjöberg hade en hel del att hålla reda på.

Trots ett fullt utvisningsbås höll Frölunda tätt under de sista åtta sekunderna och vann matchen.

Både Frölunda och Modo behöll sina placeringar i tabellen – Frölunda är fortsatt sjua och Modo trea.

De två avslutande omgångarna i grundserien spelas på torsdag och lördag.