Matchfakta 26/2

HV71-Färjestad 3-0 (1–0, 0–0, 2–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-26

Första perioden: 1–0 (18.12) Jonas Johansson (Andreas Falk, Daniel Grillfors).

Tredje perioden: 2–0 (18.04) Jukka Voutilainen (Per Gustafsson) spel fyra mot fem mål i tom kasse, 3–0 (19.03) Martin Thörnberg spel fyra mot fem mål i tom kasse.

Skott: 35–25 (14–8, 10–9, 11–8).

Utv, HV71: 7x2. Färjestad: 9x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 7038.

Analys: En målsnål men mycket underhållande match. Högt tempo, heta känslor och bra spel. HV var möjligen något bättre totalt sett, men oavgjort hade känts mest rättvist. Hemmamålvakten Stefan Liv var matchens bäste spelare. Även Färjestads Christopher Heino-Lindberg var riktigt bra, men HV:s matchvinnande 1–0 mål var en rejäl tavla av Färjestadsmålvakten. Heino släppte en tafflig retur på Jonas Johanssons lösa första skott, och när HV-forwarden sköt igen slank pucken enkelt in. Jonas Johansson hade också chansen att döda matchen med ett friläge i tredje perioden, men då klarade Heino-Lindberg. Istället avgjorde HV med två mål i tom bur. (TT)

Djurgården-Mora 3-4 (0–1, 1–1, 2–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (6.33) Anders Nilsson (Mikael Simons).

Andra perioden: 1–1 (9.58) Kristofer Ottosson (David Printz, Fredrik Bremberg), 1–2 (18.24) Eric Beaudoin (Mikko Kurvinen, Anders Bastiansen).

Tredje perioden: 2–2 (2.33) Kristofer Ottosson (Jiri Marusak, Niklas Anger) spel fem mot fyra, 3–2 (8.06) Dick Axelsson (Niklas Anger) spel fem mot fyra, 3–3 (12.10) Rob Hisey.

Fjärde perioden: 3–4 (4:34) Mikko Kurvinen spel fem mot fyra.

Skott: 35–25 (12–8, 8–4, 13–8, 2–5).

Utv, Djurgården: 8x2, 1x10. Mora: 8x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby.

Publik: 7786.

Analys: Jumbon Mora fortsätter att kämpa desperat för att undvika kvalserien. Tisdagsmötet med Djurgården i Globen var en avslagen tillställning – tills den tredje perioden började. Då tvingades Djurgårdens Nicklas Danielsson utgå efter en sammanstötning med Marco Tuokko. Det fungerade som tändvätska i matchen och drog upp tempot till ursinnigt. Mikko Kurvinen avgjorde till bortalagets fördel i förlängningen med ett mäktigt skott. (TT)

bo Linköping-Modo 3-4 (0–1, 1–2, 2–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (10.52) Andreas Molinder (Per-Åge Skröder, Niklas Sundström).

Andra perioden: 0–2 (1.56) Oscar Steen (Per-Åge Skröder, Niklas Sundström), 0–3 (17.18) Per-Åge Skröder (Andreas Molinder), 1–3 (19.34) Mikael Håkanson (Mattias Weinhandl, Tony Mårtensson).

Tredje perioden: 2–3 (1.01) Patric Blomdahl (Patrik Zackrisson), 3–3 (2.16) Mattias Weinhandl (Mikael Håkanson, Tony Mårtensson).

Fjärde perioden: 3–4 (4:59) Andreas Salomonsson (Per Svartvadet, Per Hållberg).

Skott: 38–28 (9–10, 9–10, 17–4, 3–4).

Utv, Linköping: 7x2. Modo: 8x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 6927.

Analys: När Per-Åge Skröder smällde in 0–3 i slutet av den andra perioden trodde nog alla att toppmötet var avgjort. Drygt två minuter in på sista perioden kvitterade Mattias Weinhandl efter tre snabba mål och därefter hade Linköping mängder av chanser att ta ledningen. Bland annat en straff genom Weinhandl och ett friläge av Patrik Zackrisson. Men Karol Krizan vägrade att släppa någon mer puck förbi sig. Östgötarna svarade för en strålande avslutning, ändå var det Modo som fick med sig bonuspoängen. I näst sista sekunden fick Andreas Salomonsson på ett mäktigt slagskott. Modo tog därmed grepp om andraplatsen. (TT)

Frölunda-Luleå 0-3 (0–1, 0–0, 0–2)

Första perioden: 0–1 (14.34) Cory Larose (Pekka Saravo, Pavel Skrbek) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 0–2 (16.57) Pavel Skrbek (Pekka Saravo, Emil Lundberg) spel fem mot fyra, 0–3 (19.37) Mats Lavander (Robin Lindqvist) spel fem mot fyra mål i tom kasse.

Skott: 40–14 (11–4, 13–3, 16–7).

Utv, Frölunda: 8x2, 1x10. Luleå: 10x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 11815.

Analys: En ganska jämn första period där Luleå kunde ta ledningen på ett slumpmål i numerärt överläge, på ett ganska löst skott från blålinjen kunde Cory Larose styra in pucken förbi Ari Ahonen. I andra perioden vann Frölunda skotten med 13–3, men Gusten Törnqvist i Luleås mål spelade mycket bra och höll nollan. Frölunda har fortsatt svårt att göra mål i numerärt överläge. Det blir mycket pucktransport, men det skapas få målchanser. Luleås två första mål kom med en man mer på banan. Det tredje kom i tomt mål. (TT)