Loui förde Dallas till viktig seger

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-16

Loui Eriksson blev matchvinnare för Dallas Stars, som efter tre raka förluster äntligen kunde vinna mot Phoenix med 3-2.

NHL
Loui Eriksson gjorde två mål i natt.

Eriksson gjorde två mål för Stars och är uppe i åtta totalt för året. 23-åringen är på god väg att slå sitt personbästa på 14 mål från fjolåret.

Fabian Brunnström var tillbaka efter petningen senast, men fick endast tio byten och 7.14 på isen. Backen Nicklas Grossman slutade på minus två.

Kristian Huselius gjorde sitt första mål på tre matcher – och sjätte för säsongen – när Columbus föll mot Minnesota efter straffar. 3-2 skrevs slutresultatet till efter att bland andra Huselius missat sin straff för Columbus.

Fredrik Modin och Christian Bäckman spelade också för Columbus.

Kim Johnsson fick näst mest speltid av samtliga i Minnesota.

Problemen för Henrik Tallinder och hans försvarskollegor i Buffalo fortsätter. Igår släppte de in sex mål mot Columbus och inatt tilläts Pittsburgh göra fem.

– Vi är trötta på att släppa in mål, sa lagets tränare Lindy Ruff till AP efter matchen. Vi måste se till att skärpa till defensiven och göra oss redo för nästa match.

Tallinder spelade inte mycket – 13.22 – och han satt dessutom utvisad när Pittsburgh kvitterade till 2-2 i mitten av tredje perioden.

Slutresultatet blev 5-2 till Pittsburgh.

Publiken i General Motors Place i Vancouver fick se tre svenskpoäng när Vancouver slog Toronto med 4-2. Daniel Sedin gjorde sitt tredje mål på fem matcher för Vancouver och Mattias Öhlund assisterade på Ryan Keslers 2-0-mål för Vancouver. Öhlund gjorde även upp med Pavel Kubina i ett slagsmål, efter att denne tacklat svensken lite väl bryskt.

Anton Strålman passade fram Ian White till Torontos 1-4-reducering med drygt fem minuter kvar av matchen.

Dessutom spelade Henrik Sedin för Vancouver och Alexander Steen för Toronto. Alexander Edler (Vancouver) missade matchen med en förkylning.

Markus Näslund snuvade Boston på segern när han kvitterade till 2-2 med endast 53 sekunder kvar. Rangers vann sedan straffläggningen efter att matchens lirare Henrik Lundqvist stoppat samtliga fyra Boston-skyttar. Chris Drury avgjorde för Rangers.

Per-Johan Axelsson missade sin straff mot Lundqvist, medan Fredrik Sjöström missade sin för Rangers.

Fyra-ett-fem. Så ser Nicklas Bäckströms poängskörd ut de senaste tre matcherna. Precis som under rookiesäsongen ifjol inledde den svenske centern knackigt i år. Men nu verkar han ha fått upp ångan rejält.

Inatt var det New Jersey Devils som hade problem att kontrollera ”Bäckis”, som låg bakom Washingtons samtliga mål i matchen. Däremot lyckades Devils vinna med 6-5 efter straffar.

Totalt har Bäckström gjort 16 poäng (2+14) på 17 matcher i år.

Michael Nylander var tillbaka efter bänkningen senast, men han fick endast 14 byten på hela matchen.

Johnny Oduya spelade desto mer för Devils – 26.19 – och gjorde dessutom en assist.

Häromdagen var Islanders-målvakten Joey MacDonald nära nog omöjlig att överlista för Daniel Alfredsson och hans lagkamrater i Ottawa. Islanders vann den matchen med 3-1 och MacDonald räddade 29 skott. Inatt spelade han minst lika bra – 38 räddningar på 40 skott, varav flera var riktiga höjdpunkter – och Islanders kunde vinna igen, nu med 3-2.

Alfredsson hindrades att kvittera matchen i slutskedet. MacDonald var med på hans styrning från nära håll. Den svenske lagkaptenen sköt sex skott på mål under matchen och fick med sig en assist på Senators 1-3-mål.

Edmonton Oilers såg länge ut att vinna matchen mot Colorado Avalanche. Robert Nilssons tredje mål för säsongen betydde 1-0 för Oilers efter knappt sju minuters spel. Inför tredje perioden ledde Oilers med 2-1, men Darcy Tucker kvitterade med endast elva sekunder kvar.

Tucker avgjorde sedan straffläggningen, efter att bland andra Nilsson missat sin straff.

Efter 16 matcher har Daniel Tjärnqvist ännu inte fått göra debut för Colorado, inatt satt han åter på läktaren.

Målvakten Erik Ersberg förlorade för första gången på fyra matcher, när Los Angeles Kings föll mot Nashville Predators med 3-1. Ersberg räddade 19 av 21 skott och utsågs till matchens tredje bäste spelare. Hans räddning på Martin Erats direktskott i slutet av den tredje perioden var riktigt vass – han sträckte ut benskyddet så mycket att han fick läkarvård efteråt. Men trots en misstänkt sträckning kunde han fullfölja matchen.

Oscar Möller hann med fyra skott på mål för Kings under de 14.15 han spelade.

Predators svenske anfallare Patric Hörnqvist spelade minst i sitt lag – 7.46.