Pangstart för Malmö i nya arenan: ”Man får gåshud”

Jonas Höglund nätade det första målet inför Malmös vitklädda publik.

Ny arena och storpublik – då fick Malmö en pangstart med 2–1-seger mot Leksand.

Redan efter 3.25 ledde laget med 2–0.

Historisk förste målskytt i Malmö Arena: Jonas Höglund.

– Fantastisk stämning. Man får gåshud när man kliver ut på isen, säger han.

13 247 förväntansfyllda Malmösupportrar, klädda i vitt, hade tagit sig till Percy Nilssons drömbygge för att se det allsvenska mötet med serieledaren Leksand.

Och Malmö fick precis den start man ville ha när veteranen Jonas Höglund, 36, dunkade in 1–0 redan efter 3.07. ”Högga” fick måtta i lugn och ro i numerärt överläge och drog till direkt när passningen kom från Mathias Johansson, radarpartnern sedan tiden i Färjestad.

18 sek mellan målen

– Vi fick ett tidigt power play-mål, flyttade runt pucken ganska bra och Mathias Johansson gav ett fantastiskt bra pass till mig, så jag sköt direkt, säger Höglund till TV4 Sport.

Publiken hann knappt jubla färdigt innan det var dags igen. Bara 18 sekunder senare satte Malmö igång en snabb kontring och i ett två mot ett-läge passade Jan Öberg till Marcus Paulsson som la in 2–0 i tom kasse.

Spännande på slutet

Innan första perioden var över reducerade Leksand genom Marcus Weinstock, vars slumpskott från blålinjen letade sig in bakom målvakten Henrik Karlsson.

Men därefter spikade Karlsson igen för gott – och Malmö kunde avgå med segern, även om det satt hårt åt. Malmö borde ha dödat spänningen i andra perioden där laget vann skottstatistiken med 14–5 och hade både ribb- och stolpskott.

”Stolt över killarna”

I stället kunde Leksand hålla sig kvar i matchen och på slutet pressade man frenetiskt för ett kvitteringsmål. Men det hjälpte inte att plocka ut målvakten och satsa på sex utespelare.

– Vi fick matchen dit vi ville. Otroligt starkt av killarna. Vi tog tag i taktpinnen direkt och gjorde två fina mål, säger Malmös tränare Bobo Simensen till TV4 Sport.

– Vilken offervilja! Jag är så jäkla stolt över killarna.