Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-29

Vann efter sju raka förluster

Malmö–Troja/Ljungby 3–2

Malmö ligger tvåa trots väldigt varierade resultat med poängtapp mot flera av tabellens sämre lag poängmässigt.

Det var mållöst efter första perioden hemma mot Troja/Ljungby, trots chanser åt båda håll.

I mittperioden satte hemmalaget fart på målfabrikationen med två mål på 36 sekunder.

Rutinerade Jonas Höglund slog till med ett direktskott i spel fem mot tre på pass från Carl Söderberg som själv slog in tvåan strax därefter.

Fyra minuter senare var det gästernas tur att göra mål i spel fem mot tre. Jonathan Bremer såg till att nykomlingen hade kontakt.

I tredje utökade Jonas Höglund (återigen) till 3-1 men nykomlingen reducerade strax därpå.

I slutsekunderna plockade Troja ut målvakten och hade ett par vassa chanser.

Malmö klarade tre poäng med ett nödrop men gästerna var klart värda poäng.

Sundsvall–Mora 2–5

Det var länge en mållös historia mellan Sundsvall och Mora.

0-0 och endast fyra skott vardera i första perioden följdes upp med hela 22-2 i skott och 2-0 i mål och fördel Mora i mittakten.

Marcus Eriksson inledde målskyttet i spel fem mot fyra efter 14.01 av andra perioden.

Sundsvall hade ett par tunga byten, och bara nio sekunder senare slog Adam Andersson in utökningen bakom hemmamålvakten Joakim Lundström.

Hemmalaget reducerade tidigt i tredje men sedan slog Mora till med två snabba mål, och trots en fullträff av Fredrik Mannström som betydde 2-4 var man inte nära till någon poäng.

Niklas Fogström blev matchens sista målskytt i 5-2-segern.

Mariestad–Björklöven 6–5

Mariestad hade sju raka förluster inför matchen mot Björklöven.

Och nykomlingen var bara en minut från en trepoängare. Då kvitterade gästerna matchen till 5-5.

Till slut lyckades ändå Mariestad kamma hem två poäng efter straffläggning.

Trots att gästerna vann skotten med 15-9 i första perioden var det hemmalaget som hade ledningen med 2-1 och man forcerade verkligen mot en trepoängare.

Mikael Zettergren hittade rätt efter 10.32 och drygt fem minuter senare slog han till igen – den här gången i box play.

Jens Ledin reducerade föra paus, men i mittperioden drog Mariestad ifrån återigen.

3-1 i power följdes upp med 4-1 efter drygt halva matchen.

Men med två tidiga reduceringspuckar i tredje hade ”Löven” kontakt.

Trots att Mariestad gjorde nästa mål så lyckade gästerna återigen komma ikapp.

Mattias Wennerberg ordnade 5-4 efter 18.16. Ut med målvakten och en minut före slutsignalen kvitterade Wennerberg återigen och blev poängräddare för bortalaget.

Mikael Zettergren ordnade i alla fall bonuspoängen efter straffläggningen, och Mariestad tog äntligen en seger igen, även om det bara blev två pinnar.

Huddinge–Växjö 2–4

Jumbon Huddinge har bara vunnit två matcher på 14 försök.

Visserligen hängde laget med i skottstatistiken, men gästerna, serietrean, Växjö var på tok för effektivt.

Christian Magnusson slog in enda målet i första perioden, och i slutet av mittperioden utökade smålänningarna ledningen i power play genom David Lundbohm.

I tredje punkterade Växjö tillställningen med två mål på drygt två minuter. 5.13 in på perioden rakade Patrik Carlsson in 3-0 och strax därefter ordnade Alexej Fashoutdinov 4-0.

Fredrik Sonntag hittade nätet när åtta minuter återstod, men nästa mål slogs in av Christopher Lindholm först när åtta sekunder återstod och Växjö plockade tre nya färska poäng i jakten på andraplatsen.

Nybro–Oskarshamn 4–3

Nybro tog viktiga poäng i försöket att dra ifrån sina bottenkollegor.

När elva sekunder återstod av förlängningen slog Andreas Holfelt in in segerpucken.

Matchen började också bäst av hemmalaget som gick till pausvila med en 1-0-ledning efter en fullträff av Fredrik Sandgren i power play.

Andreas Valdix kvitterade. Nybro tog återigen ledningen, men IKO slog till igen med ett kvitteringsmål.

I början av tredje var det istället Oskarshamn som tog ledningen, men den här gången var det Nybros tur att kvittera och det var återigen Fredrik Sandgren som hittade nätet bakom IKO-målvakten Christian Engstrand.

Andreas Holfelt blev alltså matchvinnare i förlängningen och två behövliga poäng för Nybro inkasserades.