Borås mot kvalserien – slog ut Björklöven efter suddenseger

Borås fortsätter att skrälla.

Först knep nykomlingen den sista play off-platsen i allra sista omgången.

På söndagskvällen slog laget ut Björklöven med totalt 2–0 i matcher.

Segerpucken viftades i nät av förre elitseriespelaren Jens Karlsson i sudden death.

Nu väntar play off 2-spel mot antingen Västerås eller Växjö.

– Det är helt fantastiskt, säger Borås-tränaren Gunnar Persson till TV4 Sport.

Björklöven ledde två gånger om, men Borås kom ikapp båda gångerna. Daniel Olofsson inledde målskyttet i första perioden när han styrde in pucken i nät på Jussi Heikkinens skott.

Umeålaget var heta inledningsvis och hemmapubliken väntade på en utökning. Men bara 40 sekunder före pausvilan tryckte Jonas Nilsson in kvitteringspucken bakom Björklöven-målvakten Tobias Lundström.

Gästerna hade även bränt två frilägen före målet och var således värt ett mål, i synnerhet då nykomlingen spelat upp sig mot slutet. 21-årige Borås-målvakten Robin Rahm hade otur på 2–1-målet

i tredje perioden. Daniel Olofsson avlossade ett direktskott, som via Borås-forwarden Jens Karlsson klubba

avancerade in i nät. Men Borås kvitterade tämligen omgående. I spel fem mot fyra

slog Alexander Täng in en fullträff som inte ens Tobias Lundström kunde mota.

Sedan var det bäddat för revansch för Jens Karlssons oturliga drabbning tidigare.

Förlängningen var 4.56 gammal när forwarden slog in segerpucken.

Sensationen Borås, i fjol i division 1, är bara två segrar från kvalserien. Och kanske en månad från elitseriespel.

Växjö kvitterade till 1–1 i matcher mot Västerås efter en 3–1-seger på bortaplan. Avgörande match i Västerås på måndagen.