Första perioden: 0–1 (6.18) Linus Omark (Johan Harju).

Tredje perioden: 1–1 (5.55) Johan Davidsson (David Petrasek) spel fem mot fyra.

Skott: 38–21 (14–8, 10–4, 10–7, 4–2).

Utv, HV 71 6x2. Luleå: 9x2.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm.

Publik: 7 013.

Analys: Linus Omarks tionde mål för säsongen var länge matchens enda trots att HV hade mer spel och sköt betydligt fler skott än Luleå. Mattias Modig i Luleås mål gjorde en kanonmatch, men efter stor press kunde Johan Davidsson till slut spräcka Modigs nolla och fixa oavgjort. Formstarka Luleå hade fyra raka segrar inför matchen och var inte långt från även en femte, men orkade inte hålla emot hela vägen. HV gjorde ingen stormatch men höll ändå igång spelet ända till slutsignalen och efter kvitteringen var hemmalaget också närmast ett segermål när Davidsson prickade ribban i förlängningen. (TT)

Färjestad–Timrå 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (16.13) Ari Vallin (Peter Nordström, Lee Goren).

Tredje perioden: 2–0 (14.02) Peter Nordström (Lee Goren).

Skott: 27–34 (11–9, 9–9, 7–16).

Utv, Färjestad: 5x2. Timrå: 2x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 5 186.

Analys: Timråmålvakten Johan Backlund lyckades hålla nollan i två raka matcher. Det var först när finske backen Ari Vallin gjorde sitt första elitseriemål för Färjestad efter 16.13 i andra perioden som Backlund tvingades kapitulera. Hemmalaget var bäst i första perioden medan Timrå tog över något i den andra. Då storspelade emellertid Backlunds målvaktskollega i Färjestadsmålet. Jonas Gustavsson. Den nyblivne landslagsmålvakten fortsatte att reda ut besvärliga situationer i den tredje perioden och gav Karlstadslaget bästa förutsättningarna för seger. När Peter Nordström lyckades pricka in 2–0 efter en tilltrasslad situation i den tredje perioden kändes matchen avgjord. Timrå pressade på mot slutet men lyckades inte få hål på Jonas Gustavsson inför skrala 5 186 åskådare i Karlstad. (TT)

Djurgården–Brynäs 2–4 (0–1, 2–2, 0–1)

Första perioden: 0–1 (18.25) Daniel Widing (Lars Jonsson, Ove Molin) spel fem mot tre.

Andra perioden: 0–2 (1.32) Daniel Hermansson (Stephen Dixon), 0–3 (2.06) Lars Jonsson (Jonathan Granström) spel fem mot fyra, 1–3 (12.50) Dick Axelsson (Fredrik Bremberg, Marcus Ragnarsson) spel fem mot fyra, 2–3 (17.47) Michael Holmqvist (Timmy Pettersson, Kristofer Ottosson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–4 (19.54) Daniel Hermansson mål i tom kasse.

Skott: 31–29 (7–11, 14–10, 10–8).

Utv, Djurgården: 6x2, 1x10. Brynäs: 5x2.

Domare: Tuomo Souakangas, Finland, och Marcus Winnerborg, Ljungby.

Publik: 7 131.

Analys: Brynäs tog sin andra raka seger i elitserien och sin första bortaseger på nästan sju veckor när Djurgården besegrades på Hovet. Brynäs ryckte när laget gick fram till 3–0 på 3.41 i slutet av första och början av andra perioden. Två av Brynäsmålen kom i numerärt överläge. Djurgården kom dock tillbaka efter två mål i numerärt överläge i den andra halvan av andra perioden. I den sista perioden hade hemmalaget bästa läget, men Michael Holmqvists friläge i numerärt underläge räddades av Brynäsmålvakten Jacob Markström. Daniel Hermansson gjorde två mål och backen Lars Jonsson det vinstgivande för andra matchen i rad. (TT)