Asplöven upp i topp efter seger mot AIK

Uppdaterad 2014-09-14 | Publicerad 2014-09-13

AIK går fortsatt trögt Se höjdpunkter från Hockeyallsvenskan drygt 6 minuter in i Sportbladet News

Strafförlust mot Södertälje senast.

Tappad ledning och 4-2-torsk mot Asplöven i Haparanda.

AIK har fått en blytung start i jakten på SHL.

Asplöven har full pott efter två omgångar och toppar hockeyallsvenskan efter en imponerade insats mot AIK.

Det började annars bra för ”Gnaget” som tog ledningen i första perioden genom kapten Patric Blomdahl.

Men sedan vaknade Asplöven till liv och kvitterade i andra perioden, något som fick AIK att sjunka djupare i positionerna.

Svarade blixtsnabbt

Hemmalaget tog tag i matchen och ledningen kom genom Sebastian Dyk i tredje perioden. AIK kunde visserligen kvittera via Michael Lindqvist 8.18 in i sista perioden men när Asplöven svarade blixtsnabbt och tryckte in 3-2 var det rullgardin ned för Solna-gänget.

Emil Sylvegård stängde matchen definitivt med sitt 4-2 17.03 in i tredje inför ett fullsatt Arena Polarica.

Efter två mållösa perioder kom målen när Södertälje hemmabesegrade Västerås med 3–1. Jonas Engström, Jesper Frödén och Robin Press förde SSK till 3–0 innan Mathias Bromé reducerade i slutskedet.

Bik Karlskoga kom snabbt tillbaka efter sin inledande hemmaförlust och vann över Almtuna borta med 5–2.