Ekman het – S:t Petersburg krossade Dynamo Moskva

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-04

Svensken har fem assist – på två matcher

SKA S:t Petersburg tog sin femte raka seger när Dynamo Moskva krossades med 5-1.

Och Nils Ekman levererade igen.

Svensken har nu gjort fem assist på två matcher.

Ryska Premier League i fotboll går mot sin upplösning. Då får hockeyn flytta på sig.

För att få sändningstiderna att räcka till spelades mötet mellan storklubbarna Dynamo Moskva och SKA S:t Petersburg redan klockan ett på förmiddagen Moskvatid.

Snygg krosspassning

Och det tog lite drygt halva matchen för topplacerade S:t Petersburg att vakna.

Med en snygg krosspassning spelade Nils Ekman fram till Anton Buts ledningsmål, och när den andra perioden var över hade man gått ifrån till 3-0.

I den sista perioden fortsatte målen att trilla in. Efter ett missförstånd mellan Mattias Weinhandl och Leo Komarov kunde Ray Giroux pricka in 4-0, innan Ekman spelade fram till Aleksandr Koroljuks 5-0.

Weinhandl revanscherade sig

Ekman, som fortfarande är mållös, har därmed gjort fem assist på de senaste två matcherna och har totalt stått för sju framspelningar på sju matcher.

Slutsiffrorna skrevs till slut till 5-1, då Mattias Weinhandl revanscherade sig för sin tidigare miss med mindre än minuten kvar att spela.

S:t Petersburg drygade i och med segern ut sin ledning i Western Conference. Det skiljer nu hela nio poäng till andraplacerade Atlant Mytisjtji. Dynamo sladdar fortfarande i tabellen och ligger just ovanför slutspelsstrecket.