Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-17

Harald Lückner får sparken.

Mora–Björklöven 2–3 (1–1, 0–1, 1–1)

Mora kan vara på väg att kasta bort direktplatsen till kvalserien.

Björklöven tog sista chansen i jakten på en play off-plats och vann med 3-2 i Dalarna.

Mora (74 poäng) har nu två matcher mer än Almtuna (74 poäng) och Västerås (73 poäng) som ligger hack i häl på Dalalaget i tabellen.

– Det är bingo för dom andra lagen, säger Moras tränar Harald Lückner.

Det blev två raka förluster för Mora i hemmaturnén.

Istället för att knyta ihop säcken och en forcering direkt mot kvalserien kan det bli den långa vägen via play off för att nå målsättningen.

– Det är inte det första jag tänker på men vi har satt oss i ett svårt läge. Det är bingo för dom andra lagen, säger Moras tränare Harald Lückner till TV 4 sport.

Efter två hyfsat jämna perioder satte Mora full fart i slutperioden. Men det var Björklöven som drog ikapp i målprotokollet. Efter en snabb spelvändning satte Niklas Zetterström 1-3 på Fredrik Öbergs sidledspassning.

Nära poäng

Efter målet hade Mora under en kort period ett flertal vassa chanser att reducera, men Björklövens målvakt Magnus Eriksson var stabil.

Sju minuter från slutet spelade hemmalaget fem mot tre i nästan två minuter. Mora spelade bra men Magnus Eriksson var fantastisk och avvärjde puckarna på löpande band.

Precis när Björklöven var fulltaligt petade Colby Genoway in 2-3 efter Adam Anderssons skott.

Det blev lite nerver i bortalaget efter den reduceringen, men gästerna försvarade sig bra. Samtidigt höll Mora spelet uppe och fortsatte rada upp chanser.

Mora kvitterade 2.5 minuter från slutet - men Genoway slog in målet med handen och målet blev helt korrekt bortdömt.

Två minuter från slutet plockade Mora ut målvakten och snabbt inpå drog Löven på sig en utvisning och det var spel sex mot fyra. Men det hjälpte inte.

Det blev ytterligare en tung förlust.

- I slutet har vi övertaget men vi har inte marginalerna med oss, säger Harald Lückner.

Björklöven tog sista chansen och har fyra poäng upp till sjundeplatsen.

Almtuna och Västerås jublar och det kan bli en kamp mellan dessa två lag om direktplatsen.

Första perioden: 0–1 (17.49) Marcus Lundberg (Johan Svedberg, Magnus Gästrin), 1–1 (18.25) Stefan Mann (Martin Johansson, Patrick Cedergren).

Andra perioden: 1–2 (4.10) Mattias Hellström (Christopher Thörn, Johan Svedberg).

Tredje perioden: 1–3 (2.03) Niklas Zetterström (Fredrik Öberg, Martin Johansson), 2–3 (14.30) Colby Genoway (Adam Andersson, Ross Lupaschuk) spel fem mot fyra.

Skott: 32–22 (8–9, 10–7, 14–6).

Utv, Mora: 6x2. Björklöven: 8x2, 1x10.

Domare: Christer Lärking, Solna.

Publik: 2 022.