Körde över Carolina med 4–0

Glada Boston-spelare efter segern i måstematchen mot Carolina.

Boston gjorde det nödvändiga. Med kniven mot strupen slog man i natt Carolina och höll liv i kvartsfinalserien.

Och inte bara det. Bruins var fullständigt överlägsna i 4–0-segern.

Nu står det 3–2 i matcher till Carolina, som har fördel av hemmaplan i nästa match.

NHL

Bruins tränare Claude Julien aviserade ett tuffare spel från sitt lag när han vilade rookien Blake Wheeler till fördel för hårdingen Scott Thornton i nattens match. Anförda av jätten Zdeno Chara och Milan Lucic svarade Bruins på tränarens uppmaning. Det small i sargerna i TD Banknorth Garden från första nedsläpp.

– Vi behövde såklart komma till spel med mer energi och vi såg tydliga tecken på det ikväll, säger Julien till nhl.com.

Men det dröjde till första periodens sista sex minuter innan hemmalaget fick hål på Cam Ward. Veteranen Mark Recchi spräckte nollan i numerärt överläge efter 14.48, och knappt fyra minuter senare ökade Phil Kessel på till 2–0 efter en kylig passning från Marc Savard.

”Måste göra uppoffringar”

Dominansen fortsatte i andra perioden. Hurricanes minimerades till bara fyra skott på Tim Thomas, som till slut noterade sin första slutspelsnolla i karriären.

Kessel gjorde sitt andra mål för kvällen efter 4.40, återigen framspelad av Savard.

I slutet av mittakten sänktes Bruins lagkapten Chara av Jussi Jokinens slashing över högra benet. Han blev liggandes på isen i några minuter, och fanns inte med på bänken i inledningen av tredje perioden. När han till slut kom tillbaka efter någon minut fick han en stående ovation av hemmafansen.

– Vi måste alla göra uppoffringar, inget konstigt med det, säger Chara till AP om situationen.

Tredje perioden blev grinig och bråkig – 67 utvisningsminuter dömdes ut. Enda målet gjordes av Milan Lucic, som fastställde slutresultatet efter 12.21.

Därmed undvek toppseedade Bruins en alltför tidig semester.

– Vi hade inget val, säger Chara om sitt lags desperation. Vi låg under med 1–3 och spelade inför hemmapubliken. Men vi är fortfarande i samma situation att vi slåss för att få spela vidare.

Nästa match spelas i Raleigh natten till onsdag.

– Förhoppningsvis kan vi avsluta serien inför våra fans, säger Hurricanes superstjärna Eric Staal, som gjort mål i lagets sju segermatcher hittills i slutspelet.

– Vi behöver glömma den här matchen och ta nya tag.