18-åringen sänkte Leksand

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-05

Bakom Almtunas seger.

Leksand - Almtuna 1-2

Almtuna svarade för en rejäl skräll efter att ha besegrat Leksand med 2-1 och man gjorde det med 18-årige debutanten Adam Reideborn i målburen.

Han, som är med i truppen som ersättare för Fredrik Pettersson-Wentzel som inte kommit hem från JVM, fick chansen på Magnus Hellbergs bekostnad, och gjorde en stormatch. Han räddade 29 av 30 skott.

Gästerna avlossade bara fem skott på de två första perioderna, men hade ändå ett efter ett power play-mål av Niklas Andersson och en Leksandskvittering av Stefan Gråhns.

I den sista perioden sköt Fredrik Vestberg, som har ett förflutet i Leksand, 2-1 i numerärt underläge, och det blev också matchens sista mål. Noterbart är att Almtuna bara registrerades för nio skott på mål i hela matchen.

Rögle - Oskarshamn 3-2 (övertid)

Oskarshamn har varit ett spöke för Rögle den här säsongen och har vunnit båda matcherna under hösten med en sammanlagd målskillnad på 9-1.

Men hemma i Lindab Arena kunde Rögle studsa tillbaka, även om man kunde vinna först efter övertid.

Rögle ledde med 2-1 sent in i den sista perioden, men med bara några minuter kvar så kvitterade Anton Persson i power play, vilket tog matchen till övertid.

Väl där avgjorde veteranbacken Daniel Glimmenvall, och spelade in extrapoängen till hemmalaget. Rögle har dock inte tagit någon trepoängare på sex raka matcher.

Oskarshamn har fyra raka förluster.

Bofors - Malmö 7-2

Ett ordentligt skadereducerat Malmö orkade inte vinna borta mot Bofors, utan förlorade med hela 7-2.

Innan kampen hade Malmö bara släppt in två mål på fyra matcher, en fin statistik som nu fick sig en rejäl törn.

Hemmastarka Bofors, som i och med viktorian plockade femte raka hemmasegern, säkrade vinsten i den andra perioden, där Daniel Wessner och Fredrik Höggren fixade en 3-1-ledning, och innan den andra perioden var över så hann Höggren också slå in det viktiga 4-2-målet.

När sedan backen Magnus Nygren skickade in 5-2 i power play i den sista perioden så var matchen definitivt över, och siffrorna rasade alltså iväg till 7-2.