Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-28

Vinster för Västerås, Rögle och Bofors

Peter Öberg inledde målskyttet mot Mora.

Västerås – Mora 4-3 (straffar)

Västerås såg ut att bränna sina chanser att nå fjärdeplatsen i tabellen efter att ha hamnat i ett 1-3-underläge mot Mora, men till kunde man vända och ta matchen till övertid och straffar. Kalle Olsson sprätte in den viktiga 3-3-pucken i den sista perioden.

Väl i straffavgörandet så spikade målvakten Johan Gustafsson igen samtidigt som Lubomir Vaic och Fredrik Johansson satte sina straffar framåt.

Två poäng för Västerås innebär att laget är två poäng bakom fyran Leksand med en match kvar att spela. Västerås blir dock som sämst femma i tabellen, eftersom Mora och Almtuna är fyra respektive fem poäng efter i tabellen.

Trots förlusten så är Mora klara för playoff – dels tack vare sin poäng, dels tack vare Malmös förlust mot Troja.

Rögle – Örebro 4-3

Både Rögle och Örebro säkrade avancemanget till kvalserien redan i lördags då Mora besegrade Leksand, och mötet lagen emellan var således betydelselös ur tabellsynpunkt, men viktig ur prestigehänseende, då lagen ska mötas i kvalserien.

Rögle drog till slut det längsta strået, efter att ha avgjort med ett suspekt mål. Conny Strömberg blev utvisad i en tekningssituation – där han blev ordentligt upprörd – och sedan, i spel tre mot tre, vallade Viktor Lindgren in 4-3 via Melker Karlsson, en puck som totalt ställde Örebrokeepern Ola Nilsson.

Rögle tog därmed nionde raka segern och passerade dessutom Örebro i tabellen. Rögle är tvåa och Örebro trea.

Bofors – Oskarshamn 7-2

Varken Bofors eller Oskarshamn hade något att spela för, eftersom båda lagen håller till i ingenmansland i tabellen, och som brukligt så blev det hemmalaget som då var mest motiverade.

Det stod 1-1 efter den första perioden innan Bofors drog ifrån i den andra perioden efter mål av Fredrik Höggren, Ludvig Rensfelt och Daniel Wessner.

Efter två perioder hade Bofors noterbara 21-5 (!) i skott.

Till slut så vann Bofors med hela 7-2 och skotten med 27-15.

Resultatet till trots så parkerar Oskarshamn åtta poäng före Bofors i tabellen. Lagen är nia och tia i sammandraget.