”Tvungna att vinna den här matchen”

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-06

Per Bäckman lättad efter Frölundas seger över SSK

Vinner hemma Frölunda fortsätter att rada upp vinster hemma i Scandinavium. På lördagen låg första femman med Jonas Johnsson, Tommi Kallio och Niklas Andersson bakom 4-2-segern mot Södertälje.

Fegt, blekt och strykgäng borta.

Piggt, starkt och segermaskin hemma.

Frölundas märkliga trend håller i sig.

Guldtippade Frölunda har sett ängsligt ut på bortaplan under så här långt på säsongen och förlorat samtliga tre matcher utanför Scandinavium.

Hemma i ”borgen” ser det annorlunda ut.

Läcker kvittering av Kahnberg

4-2-segern mot Södertälje är lagets tredje raka på hemmais.

Niklas Andersson gav Frölunda ledningen med 1-0 i den första perioden innan Södertälje vände på steken under sex riktigt bra minuter i andra.

Linus Videll slog in 1-1 i power play på en målvaktsretur och Robert Carlsson gav ”kringlorna” ledningen efter ett fräckt och fartfyllt anfall.

Ledningen höll i lite drygt två minuter – sedan gjorde Magnus Kahnberg årets snyggaste mål i Göteborg den här säsongen.

Under hård Frölunda-press i SSK:s zon dök Kahnberg upp till höger om Björn Bjurlings kasse. Mikael Johansson hittade Kahnberg och 12 000 i Scandinavium skrek ”skjuuuuut”.

Iskalle Kahnberg valde i stället att trampa in framför kassen, dra sin försvarare och Bjurling och stänka in 2-2-målet i öppen kasse. Läckert!

– Det var skönt, jag fick en riktigt bra passning också, säger målskytten.

”Enorm press”

Niklas Andersson gjorde 3-2 för Frölunda i andra perioden innan Jonas Johnson punkterade matchen 41 sekunder in i sista perioden.

Hemmalaget vann skotten med 41-20 och segern var rättvis.

– Vi kände att vi var tvungna att vinna den här matchen. Vinner man inte borta måste man vinna hemmamatcherna och det blir en enorm press, säger tränaren Per Bäckman till PPV.

– Jag var mycket oroligt när Södertälje ledde med 2-1 i andra perioden men vår kvittering blev förlösande. Vi coachade ganska hårt och lyckades få ut mycket energi ur laget, säger Bäckman.