Dagens namn: Ellen, Lena

”Shampo” firade med nakenchock

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-03-31

Djurgårdslegendaren förde Vålerenga till 25:e guldet: Det här är stort

medaljens baksida Tränaren Espen ”Shampo” Knutsen firar Vålerengas 25:e NM-guld.

Vålerenga vann guld.

Då firade tränaren Espen ”Shampo” Knutsen – med en nakenchock.

– Detta är stort, kanske till och med större än att vinna som spelare, säger han.

Vålerenga avgjorde finalen mot Storhamar med 4–1 i matcher och tog sin 25:e NM-titel.

Efter 4–2-segern hemma i Jordal Amfi blev tränaren – förre Djurgårdenspelaren Espen ”Shampo” Knutsen – så överlycklig att han drog ner brallorna och visade rumpan.

– Det är ganska tungt att gå genom slutspelet. Det är mycket press och detta är en skön känsla, säger Knutsen till SportN.

– Det här är stort, kanske till och med större än att vinna som spelare. Man känner mer som tränare eftersom man har mer ansvar.

Bjurling ligans bäste

Vålerenga fick annars ingen bra start då Storhamar tog en tidig ledning genom Pål Johnsen. Men Mathias Trygg kvitterade psykologiskt i första periodens sista sekund och i andra perioden kunde Vålerenga ta ledningen med 3–1.

Storhamar reducerade visserligen, men när laget tog ut målvakten kunde i stället Öystein Olsen sätta avgörande 4–2.

Glädjen i Vålerenga fanns inte till sig efter slutsignalen. Fråga bara Espen ”Shampo” Knutsen.

Han firade med att visa rumpan.

Noterbart är att förre Djurgårdsspelaren Björn Bjurling, numera i Vålerenga, har utsetts till norska ligans bästa målvakt.