Tvåsiffrigt mot Hammarby på Hovet

En av tio Mikael Karlberg gör ett av Leksands mål mot Hammarby.

Leksand svarade för en gruvlig överkörning av Hammarby i kvällens enda match i hockeyallsvenskan.

1-0 till bortalaget föll redan efter 3-08 av den första perioden i Hovet.

Det stoppade inte förrän vid tvåsiffrigt: slutresultatet skrevs till sist till 3-10 (0-3, 1-5, 2-2).

Sex inledande utvisningar för Hammarby. Det räckte för att dalalaget skulle punktera bortamötet i Johanneshovs Isstadion. Den andra perioden var bara en minut gammal när Morten Green slog in matchavgörande 4-0 på en målvaktsretur – samtliga mål tillkom i power play.

- Det rann iväg lite och det är svårt för Hammarby att komma igen. Sedan fick de ingen rolig start samtidigt som vi fick matchen precis dit vi ville, säger forwarden Gabriel Karlsson till sportbladet.se.

Klint ut, Karlsson in

Hammarby kom snett in i matchen redan från början och det anade självförtroendet efter bortavinsten mot Oskarshamn i premiären hade inte hittat sin rätt. När bortalagets Johan Hägglund gjorde 1-6 byttes Hammarbys målvakt Carl-Johan Klint ut mot Henrik Karlsson. Men även inhopparen skulle få det svettigt som tvingades kapitulera efter bara en minut.

Hammarbys chans till poäng var inledningsvis då stockholmslaget hade ett par heta chanser i numerärt överläge vid ställningen 0-1. Annars såg laget håglöst och oinspirerat ut och det var Leksand för hela entrépengen.

Sex mål i numerärt överläge

Matchen slutade till slut 3-10 och sex av dalkarlarnas mål gjordes i spel i numerärt överläge. Matchens ljusglimtar Mikael Karlberg (2+3), Pasi Saarela (3+1) och Niko Mikkola (2+2) stod tillsammans för monstruösa 13 poäng.

- Det är viktigt att dom producerar. Vi har två femmor som spelar mycket power play och det är viktigt att vi kommer igång med att göra mål och att få in känslan. Det är mycket som kommer att avgöras i power play med tanke på nya reglerna, säger Gabriel Karlsson till sportbladet.se.