Varannandagslaget Leksand vann stort

Publicerad 2015-12-29

Vinst, förlust, vinst, förlust, vinst, förlust, vinst, förlust – och ja ni kan kanske räkna ut hur det gick för Leksand i dag.

Dalalaget krossade jumbon Sundsvall med 8-3.

– Det kändes som vi hade bud på mer också, säger Martin Karlsson.

I en högst opålitlig allsvensk hockeyserie har Leksand blivit förutsägbart.

Men det är inte den vanliga sviten med x antal raka vinster eller förluster, utan Leksand har den senaste månaden istället gått och blivit ett riktigt varannandagslag.

Ända sedan man slog Timrå med 3-1 den 30:e november har "Perra" Johnsons mannar vunnit varannan match av de nio man spelat. Och eftersom det blev förlust mot AIK blev det så klart seger mot jumon Sundsvall.

Brage gjorde en Söderström

Leksand tog grepp om matchen direkt omgående med två mål första tio minuterna. Sundsvall svarade visserligen och gick upp till 2-2 – innan raset kom. Martin Grönberg gjorde 3-2 innan periodvilan och sen fyllde man på med ytterligare fem mål till i matchen som slutade 8-3.

– Ja det var lite islossning. Det kändes som vi hade bud på mer också, säger Martin Karlsson som njuter över att vara på rätt sida playoffstrecket:

– Jäkligt skönt. Nu känns det som att vi börjar kolla uppåt. Det är mycket lättare att komma till hallen nu.

Men ni har svårt att sätta ihop två raka, vad är nyckeln för att börja bygga en svit?

– Vi måste komma upp med samma jobb varje dag. Det går inte att tro att vi är något bara för att vi vinner med 8-3. Det är hårt jobb varje dag som gäller, som det är nu har vi lite dippar, säger Martin Karlsson.

I kvällens övriga matcher noterar vi att Oskarshamn tog tre tunga bortapoäng mot Karlskoga i kampen om att försöka haka på de två topplagen.

I Timrå visade Vita Hästens målvakt Axel Brage att det inte bara är hans lagkamrat Linus Söderström som kan hålla nollan. Mot Timrå stod han emot hemmalagets alla 44 skott. Och ja, matchen slutade 1-0 sedan Adam Schmidt gjort avgörandet redan i första perioden.