Amholts insats tog Sverige till förlängning

Publicerad 2018-01-06

ASverige fick en fin start på J18-VM i Ryssland när laget i högsta grad gav favoriterna USA en match. Efter ordinarie tid stod det 1–1 på resultattavlan efter att Lina Ljungblom hittat en kvittering i powerplay efter 6.36 av den tredje perioden, assisterad av Joefin Bouveng och Jenny Antonsson.

USA trodde sig ha tagit tillbaka ledningen när man med några minuter kvar satte 2–1. Efter en lång videogranskning dömdes dock målet bort, då det var högst oklart huruvida pucken faktiskt hittat nätet eller inte efter att ha varit på väg mellan benen på målvakten Anna Amholt.
Avgörandet för amerikansk del kom i stället i förlängningsperioden. Makenna Webster fick pucken i mitten av svensk zon och kunde med ett välplacerat avslut skjuta bonuspoängen till USA, vilket var ganska välförtjänt sett till att amerikanskorna vann skottstatistiken med 59–13. Med andra ord var Anna Amholts pris som Sveriges bästa spelare välförtjänt det också.
Sverige ligger därmed trea i sin grupp efter premiäromgången. Ryssland besegrade överraskande Kanada i gruppens andra match.