Dagens namn: Lennart, Leonard

Hjalmarsson slog till med första målet för säsongen

Publicerad 2011-12-19

Utsedd till matchens lirare när Chicago tog femte raka

Chicago toppar tabellen i den västra konferensen efter nattens 4–2-seger mot Calgary.

Det kan de tacka Niklas Hjalmarsson för.

Smålänningen slog till med sitt första mål för säsongen – och utsågs till matchens lirare.

– Vi gör alla små saker rätt just nu, säger han.

”Den glider in, den glider in...”

Det var nästan så att Lennart Hyllands klassiska referat från Colorado Springs 1962 ekade i United Center i natt.

Den andra perioden var fem minuter gammal när Marian Hossa och Marcus Krüger jobbade fram pucken till Niklas Hjalmarsson, som avlossade stora kanonen från blålinjen. Calgary-målvakten Miika Kiprusoff såg först ut att ha fått stopp på projektilen, men rätt var det var dansade pucken nesligt in bakom honom – och Hjalmarssons första mål för säsongen var ett faktum.

Det innebar 2–0 i matchen och trots att gästerna från Alberta repade sig i slutperioden räckte det inte för att rå på segermaskinen Chicago, som vann med 4–2.

Fem raka segrar

2010 års Stanley Cup-segrare har nu fem raka fullpoängare och gick upp på förstaplats i den västra tabellen, förbi Minnesota.

– Jag tycker att vi gör alla små saker rätt just nu. Vi får ner puckarna djupt, forwardarna backcheckar hårt och backarna lyfter ut puckarna ur egen zon. Det stämmer där ute, säger Niklas Hjalmarsson – matchens första stjärna – till Chicago Tribune.

Marcus Krüger fick assist på Hjalmarssons mål och dessutom noterades Viktor Stålberg för en passningspoäng i matchen.

Ett annat lag som går starkt just nu är St Louis Blues.

Laget har fem segrar på de sex senaste matcherna efter nattens 6–4-triumf hemma mot Columbus Blue Jackets.

Alexander Steen kvitterade till 3–3 minuten in i slutperioden och Patrik Berglund satte det avgörande 6–4-målet i tom bur.

Just Columbus har blivit lite av en drömmotståndare för St Louis. Tolv av de 14 senaste mötena i Scottrade Center lagen emellan har slutat med Blues-seger.