Rögle stärkte upp förkvalplatsen

Publicerad 2012-02-25

Segrar för Rögle, Oskarshamn och Borås

Rögle – Tingsryd 5-2

Rögle har sett till förhandstipsen varit en besvikelse den här säsongen, men studsade tillbaka direkt efter 5-2-förlusten mot Västerås senast genom att besegra Tingsryd med 5-2, och därmed tog man ett stort steg mot en säkrad förkvalplats.

Med tre matcher och nio poäng kvar att spela om har seriefemman nu sex poäng ner till åttan Oskarshamn.

Matchen mot Tingsryd stod 2-2 efter halva bataljen, innan Simon Olsson skickade in 3-2 och Viktor Lindgren 4-2 innan den andra perioden var över. Veteranen Jakob Johanssons 5-2-mål i sista perioden blev sedan spiken i kistan.

Almtuna – Oskarshamn 3-4

Oskarshamn såg ut att punktera matchen mot Almtuna på tre minuter i den första perioden. Laget sköt tre snabba mål, gick upp i en 3-0-ledning och tvingade ett chockat Almtuna att ta timeout.

När sedan Andreas Valdix skickade in det viktiga 4-1-målet för Oskarshamn i sista perioden kändes det som spiken i kistan.

Men Almtuna kom tillbaka och sköt dubbla mål i slutet, men kom inte närmare än 3-4.

Tack vare segern är Oskarshamn med i förkvalracet: laget är åtta i tabellen på samma poäng som sjuan Mora. Upp till sexan Malmö är det fyra poäng.

Troja/Ljungby – Borås 0-3

Backen Mats Hansson är inte känd som någon stor målskytt eller poängmakare, men mot Troja/Ljungby slog Boråsspelaren till ordentligt.

28-åringen stod registrerad för fyra mål på hela säsongen inför drabbningen, men putsade till den siffran ordentligt då han sköt 1-0 och 2-0 inom loppet av knappt tre minuter i den sista perioden. Sedan spelade han också fram backkollegan Ola Svanberg till avslutande 3-0.

Jonatan Bjurö i kassen motade totalt 23 skott och höll säsongens första nolla.

Borås plockade därmed andra raka segern efter att ha besegrat Sundsvall med uddamålet senast.