Publicerad 2012-05-19

Först brakade han in i sargen, fördes ut i omklädningsrummet och fick hela Ryssland att hålla andan.

Sedan återkom storstjärnan Jevgenij Malkin till spel i VM-semifinalen mot Finland – och fullbordade ett hattrick.

Finland fick en drömstart i semifinalen mot Ryssland – men sedan klev Jevgenij Malkin in i handlingarna.

Pittsburgh-forwarden, som har varit VM:s stora fixstjärna, vände på matchen med två snabba mål i slutet av den första perioden och satte Ryssland i förarsätet.

I mittronden såg det dock ut som att Malkins magiska VM plötsligt var över.

Brakade in i sargen

Storstjärnan brakade in i sargen bakom Finlands mål, blev liggande och fördes till slut av isen och in i omklädningsrummet. 25-åringen tog sig för vänsterarmen – och signalerna från de ryska läkarteamet tydde på en allvarlig skada.

Finske backen Joonas Järvinen fick två minuter för tripping, och kort efter att han kommit tillbaka på isen igen utökade Ryssland sin ledning.

Alexander Ovetjkin, som ersatte Malkin i förstakedjan, snärtade in 3–1. Och bara några minuter senare återkom Pittsburgh-stjärnan till spel och avslutade den dramatiska andraperioden med att fullborda sitt hattrick.

Matchen slutade 6–2 – läs mer här!