Dif fortfarande segerlöst i Ljungby

Publicerad 2013-10-23

"Vi är starka hemma"

Djurgårdens mardrömsarena fortsätter att vara Sunnerbohov i Ljungby.

2-1 till Troja/Ljungby gör att Djurgården fortfarande är segerlösa nere i Ljungby sedan degraderingen till allsvenskan.

– Djurgården är Djurgården, det är alltid roligt att möta dem och slå dem, säger segerskytten Daniel Karlsson.

Djurgården har en klart bättre inledning på årets allsvenska än under debutåret i serien. Men sak är som vanligt, besöken i Ljungby slutar utan seger. Troja blev något av ett spöke för Djurgården när man vann tre av fyra matcher under förra säsongen (2 gånger 2-1 hemma och en 3-2-seger på Hovet).

Visserligen fick Djurgården med sig två poäng från hemmamötet i år men i Ljungby är det som vanligt – man förlorar.

Mållöst länge

I kväll dröjde det länge innan matchen öppnade upp sig. Första målet kom inte förrän efter fem minuter i tredje perioden när Troja-backen Zach Tarkir överlistade Johan Mattsson som annars storspelade matchen igenom.

Mattias Guter lyckades kvittera matchen med sex och en halv minut kvar men där stannade det.

Matchen avgjordes på straffar och där var det Henrik Eriksson i Troja/Ljungby som blev ende målskytt med en backhand i nättaket.

– Det var skönt. Jag hade en himla massa lägen, jag var nästan säker där när jag hade öppen kasse i andra perioden. Så det var skönt att sätta dit straffen, säger Henrik Eriksson till S24.

Djurgårdsbacken Nils Andersson:

– De bjuder inte på någonting utan vi får verkligen slita oss till alla lägen. Men det var vi beredda på.

Segern var Troja/Ljungbys sjätte raka i Sunnerbohov, men trots det faller man ner ett pinnhål i den täta tabellen och återfinns nu på nionde plats. Djurgården är kvar på femteplatsen med sina 24 poäng.