Jakobs hjälte igen

Publicerad 2014-03-27

Han var den stora frälsaren i ångestderbyt senast.

Mot Rögle sköt Jens Jakobs Djurgården till en ny seger – och närmre en SHL-plats.

– Jag var helt värdelös i 58 minuter, men ibland är man inne i stimmet och puckarna går in, säger matchhjälten om sitt matchavgörande 4–3-mål.

Jakobs.

Mot AIK gjorde han segermålet i mitten av andra perioden.

Hemma mot Rögle tog det längre tid – skåningarna replikerade på varje ny Djurgårdsledning, matchen igenom.

Förutom den sista, då Jens Jakobs sprätte dit 4–3 bakom Kevin Lindskoug i Röglemålet med knappa tre minuter kvar av matchen.

– Egentligen ville jag bara åka och byta men jag försökte slänga iväg den på mål, säger matchhjälten.

En poäng upp till SHL-plats

Djurgården satte sig i förarsätet direkt i matchinledningen. Efter fem minuter hittade Dustin Johner fram till Asplöven-lånet Emil Lundberg som kunde sätta 1–0, 20-åringens första mål för Djurgården.

Men Rögle replikerade ganska snart till 1–1, och inte heller Joakim Erikssons 2–1-mål fick stå sig särskilt länge från en Rögle-kvittering.

Inte ens när Dustin Johner satte 3–2 i tredje vägrade Ängelholms-laget att ge sig: med fyra minuter kvar av matchen klev Daniel Sylvander fram och satte 3–3.

Men mot Jens Jakobs 4–3-mål efter med knappa tre minuter kvar fanns ingen skånsk medicin.
– Det var skönt att sätta dit den, jag var helt värdelös i 58 minuter men jag lyckades sätta dit den, säger Jens Jakobs.
Det räcker väl?
– Det gör ju inget om man är lite bra i övrigt också, men det räckte idag.

Hyllade supportrarna

Jens Jakobs passade också på att hylla hemmasupportrarna som skapade ett mäktigt tryck på Hovet.

– De lyfter fram oss här, det är grymt.

Strax efter Jakobs matchavgörande lag kunde Emil Lundberg punktera tillställningen med sitt 5–3-mål i öppen kasse och Djurgården går i och med segern upp på 9 poäng – bara en poäng från just Rögle på andraplatsen.

Ängelholmslaget får dock chans till revansch redan på lördag då lagen möts nere i Lindab Arena.

– Det är klart att vi fortfarande har chansen. Vi ska se till att vinna nästa match och får vi se efter det. Nu får de komma till vår hemmaplan och känna på hur det är, säger Rögles Emil Molin.