’Bäckis’ straffhjälte

Publicerad 2014-03-23

Nicklas Bäckström tycks ha kommit över OS-turbulensen för länge sen.

Ett bevis kom definitivt i morse när Washington-stjärnan klev fram och avgjorde till 3–2 i straffläggningen mot San Jose – med en iskall backhandfint.

San Jose såg ut att vara på väg mot en 2-1-seger hemma i ”The Shark Tank”. Men Chris Brown i Capitals fjärdelina kvitterade matchen med 7.30 kvar av tredje perioden via en Sharks-spelare, men noterades likafullt för sitt första NHL-mål i karriären.

Efter att Jevgenij Kuznetsov och Patrick Marleau satt varsin straff åt sina lag, och resterande missat, hade Nicklas Bäckström chansen att avgöra.

Och han tog den.

’Bäckis’ gled långsamt mot mål, väntade kyligt tills han fick ner Antti Niemi och satte upp en backhand.

26-åringen ligger sjua i poängligan och är bäste svensk med sina 13 mål och 56 assists.

Straffsegern innebar Capitals första vinst i San Jose sedan 30 oktober 1993 – och desto viktigare – att de nu har lika många poäng (79) som Detroit på sista slutspelsplatsen i öst.

Ottawas kräftgång fortsätter

Erik Karlsson sköt sitt 19:e mål för säsongen borta mot Dallas. Ottawas tidiga 1–0-ledning tappades dock till en 1–3-förlust och det sjunkande skeppet från kanadensiska huvudstaden är utan seger på de sex senaste matcherna nu. ( Här kan du läsa Per Bjurmans exklusivs intervju med Erik Karlsson från dagens Sportbladet).

Fasth fick nog

Viktor Fasth hade det svettigt i Edmontons mål mot Calgary. Efter fem insläppta mål på knappt två perioder fick Fasth kliva av isen. Till slut vann Calgary med 8–1.