Nu har regerande mästarna HV71 tagit hem säsongens första trepoängare.

– Vi krigar några procent mer i dag, säger HV:s Daniel Grillfors till Canal Plus.

Fjolårsmästarna HV71 har inte fått den start på säsongen som experterna väntat sig.

Efter sex omgångar hade de fortfarande inte kammat hem en trepoängare.

Tisdagens motståndare Skellefteå har inlett säsongen piggt och gjorde så även på bortaplan mot HV.

”Måste göra skitmål”

Ledningen tog de efter tio minuter när Joakim Lindström bjöds på pucken från HV-försvaret. Han fångade upp pucken och fintade bort HV-målvakten Daniel Larsson.

HV satte en kvittering tidigt in på den andra perioden när Teemu Laine gjorde sitt första mål för säsongen när han fångade upp en retur på Daniel Grillfors skott. 1–1 stod sig till den tredje perioden.

– Vi måste gör skitmål, konstaterar Laine i periodpausen till Canal Plus.

Hietanen avgjorde

Halvvägs in på den tredje perioden tog HV71 ledningen genom Juuso Hietanen som fångade upp en retur i powerplay när Skellefteås Yared Hagos satt i utvisningsbåset.

Hietanens mål avgjorde också matchen och gav HV71 årets första trepoängare.

– Vi krigar några procent mer i dag. Spelar några procent bättre, konstaterar HV:s Daniel Grillfors i Canal Plus.