Gunnarssons första NHL-mål

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-30

Carl Gunnarsson, till höger, jublar ikapp med Jamal Mayers.

Carl Gunnarsson dundrade in sitt första NHL-mål i karriären och Jonas Gustavsson gjorde ett par otroliga räddningar för Toronto.

Trots det föll Lönnlöven borta mot New Jersey efter övertid.

NHL

Carl Gunnarsson har fått något att berätta för barnbarnen. Den 23-årige örebroaren gjorde inatt sitt första NHL-mål. Och det var inte vem som helst han satte ettan på. Världens genom tiderna bästa målvakt – Martin Brodeur – överlistades av Gunnarssons kanon från blålinjen.

Målet innebar 1-0 för Toronto i bortamatchen mot New Jersey.

Lite tur

Lite tur hade Gunnarsson också – då hans skott tog på en försvarares klubba och ändrade riktning förbi en skymd Brodeur.

New Jersey vände och gick upp i 3-1, efter tre mål som kan tillskrivas slarv i Torontos försvar.

Jonas Gustavsson startade matchen för Toronto och stod för ett par spektakulära räddningar, inte minst plockhandsräddningen på Zach Parises direktskott – en sekvens som redan rullar på highlights-klippen.

”Monstret” utbytt

Trots Gustavssons fina spel valde Torontotränaren Ron Wilson att byta ut honom mot Vesa Toskala efter drygt halva matchen.

– Det var inte Gustavssons fel alls, förklarade Wilson för AP. Jag bestämde mig bara för att försöka ändra på saker. Det fungerade.

Ja, det fungerade. Toronto kom tillbaka och kvitterade till 4-4 med dryga minuten kvar av tredje perioden.

Men på övertid såg Travis Zajac till att New Jersey fick med sig extrapoängen.

Devils rookie Niclas Bergfors, som bara gjort en poäng de senaste 14 matcherna, fick se matchen från läktaren tillsammans med Torontos Rickard Wallin.