Frölunda bröt Malmös vinstsvit

Publicerad 2018-10-02

Malmö gick bet i jakten på fjärde raka vinsten i SHL.

I stället snodde Frölunda åt sig poängen på bortaplan.

– Vi ville trycka till Malmö, säger tränaren Roger Rönnberg i C More efter 2–1-segern.

Frölunda HC

Samtliga Frölundas matcher den här säsongen har slutat med uddamålet. Så det var ingen skräll att mötet med ett formstarkt Malmö också skulle bli en jämn historia.

Malmö spräckte nollan i slutet av den första perioden när Lars Bryggman kunde stöta in en lös puck framför mål efter att Carl-Johan Lerby dragit i väg ett hårt direktskott.

I den andra perioden var det i stället Frölunda som hittade in bakom Christopher Nilstorp i Malmömålet. Jonathan Sigalet satte kvitteringen, 1–1, efter fem minuter och den tilltänkta poängspelaren Simon Hjalmarsson noterades för sin första poäng i och med assisten.

Många utvisningar

Det var en match med mycket kamp och känslor och hemmalaget drog på sig hela fem tvåminutare i mittenperioden vilket gav Frölunda gott om tid i powerplay. Vid den fjärde i ordningen lyckades inte Malmö stå emot längre.

Veteranen Joel Lundqvist satte 2–1 – ett mål som skulle visa sig vara avgörande.

– Jag är jättenöjd med första perioden men utvisningarna förstör resten av dagen för oss. Det är klantigt och odisciplinerat och tar på krafterna. Jag tycker inte att vi hittar tillbaka efter det, säger Malmötränaren Peter Andersson i C More.

För Malmö var förlusten den andra den här säsongen. Frölunda kunde däremot jubla åt sin fjärde seger på fem matcher.

Rönnberg nöjd

Tränaren Roger Rönnberg tyckte att det var lagets bästa prestation för året sett över 60 minuter.

– Över 60 minuter är det nog vår jämnaste insats, sedan har vi säkert sett roligare ut under perioder i andra matcher, men jämnheten är jag väldigt nöjd med, säger han.

Han menar att spelarna kändes extra taggade över att möta Malmö och känner att det byggts upp en rivalitet under en tid.

– Det var en match vi gärna ville vinna. Det mår vi gott av och det får i gång mina spelare som var väldigt på tårna idag. Vi jobbar väldigt hårt för varandra i dag, det är fantastiskt hur många närkamper vi vinner, säger Rönnberg.