Färjestad tappade – Oskarshamn vände och vann

Publicerad 2022-02-22

Flera OS-spelare är tillbaka i SHL.

Men för Färjestads del var deras centertrio fortfarande på frånvarolistan.

Karlstadlaget låg under, tog ledningen, tappade den, kvitterade, men föll till slut mot Oskarshamn med 3–4.

– Det var jättekul att vi vände och vann på steken, säger matchhjälten Robin Norell i C More.

OS är över och för många SHL-klubbar betydde det välkomna tillskott tillbaka till tisdagens matchtrupper.

Men inte hos Färjestad – och till viss del Oskarshamn.

Varken Linus Johansson, Gustav Rydahl eller Jacob de la Rose spelade för Färjestad.

I Oskarshamn var bröderna Hynek och Tomas Zohorna tillbaka, men Fredrik Olofsson och Brian Cooper saknades fortfarande.

Oskarshamn tog ledningen

Inledningen handlade mycket om Färjestad.

Karlstadlaget ledde skotten med 10–2 efter nästan elva minuter spelade – men efter ett slagskott i slottet av Hampus Plato tog Oskarshamn ledningen.

Innan perioden var över lyckades Färjestad vända. Först kvitterade Lucas Forsell innan Joakim Nygård tog sig in från vänster och satte dit 2–1 mellan benen på
Joe Cannata.

”Var fega i början”

Men det svängde rejält i Oskarshamn.

Hemmalaget vände tillbaka, släppte in en kvittering och tog sedan ledningen igen.

Robin Norell stod för det avgörande målet i en match som slutade 4–3 till Oskarshamn.

– Vi var lite fega i början, men sedan kom vi i gång med anfallsspelet och det hjälpte oss i kväll, säger Robin Norell.

Trots noll poäng är Färjestadtränaren Johan Pennerborn inte helt missnöjd med matchen.

Sett till prestationen tycker jag att vi gör en bra bortamatch. Det är väl något mål vi sorterar bort oss på annars är det mycket bra, så det är klart att det svider, säger han.