Dagens namn: Nils

Femte raka segern för femman Björklöven

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-01-29

Bröderna Lavander bakom vinsten

Bröderna Lavander låg bakom Björklövens femte raka seger i ishockeyallsvenskan. Löven mötte trean Bofors hemma och gästerna tog ledningen. Björn Lavander satte 1–1 i spel fem mot fyra strax före första pausen. Efter att Bofors gjort 2–1 kvitterade Mats Lavander.

Björklöven gjorde 3–2 sedan Mats Lavander assisterat till Jörgen Hermanssons ,men Bofors kvitterade till 3–3 och senare även till 4–4 med drygt fyra minuter kvar.

Då satte Björn Lavander först 5–4 med knappt två minuter kvar och sedan 6–4, då Bofors tagit ut målvakten. Med 54 poäng är Björklöven, femma, tre poäng bakom fyran Rögle som slog sexan Almtuna med 4–1. Bofors är fortfarande trea med 64 poäng.

Skellefteå toppar hockeyallsvenskan på 78 poäng efter seger med 3–0 hemma mot Nyköping, Andreas Falk gjorde två mål och Anders Söderberg fastställde slutresultatet.

Tvåan Malmö hade bara 1–1 mot Sundsvall hemma inför sista perioden. Men då gjorde Johan Forsberg och Juha Riihijärvi varsitt mål och Redhawks vann 3–1. Upp till Skellefteå är det fyra poäng.

Växjö är ny sexa på 50 poäng efter 4–1 borta mot bottenlaget Arboga. Ville Hirvonen gjorde ett mål och två målpass för smålänningarna som klev upp tre placeringar. I Oskarshamn delade hemmalaget och Västerås på poängen sedan Patrik Zetterberg med sitt andra mål kvitterat till 3–3.