Matchfakta 15/10

Anaheim–Minnesota 0–2

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-15

(0–0, 0–2, 0–0)

Andra perioden: 0–1 (2.04) Brian Rolston (Eric Belanger, Nick Schultz), 0–2 (11.50) Mark Parrish (Branko Radivojevic, Mikko Koivu).

Skott: 37–25 (14–9, 19–9, 4–7).

Utvisningar, Anaheim: 5 x 2 min, 3 x 5 min. Minnesota: 9 x 2 min, 3 x 5 min.

Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 0, 1, 0, 0, 21.19

Matchen: Anaheim Ducks Jean-Sebastien Giguere, 30, gjorde säsongsdebut i målet efter att ha varit skadad. Efter matchen riktades också all uppmärksamhet på en målvakt, men på Josh Harding, 23, i Minnesota Wilds mål. De flesta trodde inför matchen på en härlig målvaktsduell mellan Giguere och utropstecknet Niklas Bäckström, men Bäckström fick vila efter att endast släppt in totalt fyra mål i Wilds fyra första matcher. Harding noterade sin tredje nolla i karriären och räddade för första gången 37 skott i en match. Brian Rolston och Mark Parrish gjorde målen i den andra perioden i en match som stundtals var riktigt stökig. Rivaliteten mellan lagen blossade upp under Stanley Cup-slutspelet i våras och den fortsätter tydligen även denna säsong. Tre riktiga slagsmål noterades i Honda Center och domarna hade en svettig afton, speciellt med att hålla koll på Wilds Derek Boogaard som var involverad i två av slagsmålen och som även hann med att köra över Jean-Sebastien Giguere. Wild har inlett säsongen med fem raka segrar – varav tre nollor – och är det enda obesegrade laget i NHL. Förra säsongen satte dom ett nytt klubbrekord då dom vann sina sex första matcher.

Los Angeles–Detroit 1–4

(0–0, 0–2, 1–2)

Andra perioden: 0–1 (0.40) Pavel Datsyuk (Henrik Zetterberg), 0–2 (3.06) Kris Draper (-) spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 1–2 (1.44) Mike Cammalleri (Lubomir Visnovsky, Alexander Frolov) spel fem mot tre, 1–3 (5.39) Tomas Holmström (Henrik Zetterberg, Pavel Datsyuk), 1–4 (7.21) Henrik Zetterberg (Tomas Holmström, Pavel Datsyuk).

Skott: 28–30 (14–10, 5–14, 9–6).

Utvisningar, Los Angeles: 2 x 2 min. Detroit: 6 x 2 min.

Tomas Holmström, f, Detroit 1, 1, 3, 0, +3, 17.30

Matchen: Los Angeles Kings noterade sin femte raka förlust när dom föll mot Detroit Red Wings med 1-4 hemma i Staples Center. Kings har inte inlett en säsong så dåligt sedan 1987-88 då dom förlorade sex av sina sju första matcher. Den enda segern dom noterat kom i London.

– Jag tycker att vi var bättre i kväll, men vi gjorde avgörande misstag i viktiga lägen, sa Kings coach Marc Crawford till AP.

Efter en mållös förstaperiod tog Red Wings ledningen redan efter 40 sekunder i den andra då Pavel Datsyuk – framspelad av Henrik Zetterberg – satte pucken mellan benskydden på rookiemålvakten Jonathan Bernier. Veteranen Kris Draper, 36, följde upp med bortalagets andra mål två minuter senare. Målet kom i numerärt underläge och var psykologiskt jobbigt för Kings. Centern Mike Cammalleri spräckte Chris Osgoods nolla i inledningen av den tredje perioden när han satte sitt sjätte mål för säsongen, men Tomas Holmström, 34, och Henrik Zetterberg drog med varsitt mål några minuter senare ner rullgardinen för hemmalaget. Målvakten Osgood, 34, gjorde sin 600:e NHL-start.

– Vi åkte av någon anledning på en massa utvisningar som vi fick döda och ”Ozzy” gjorde ett bra jobb i mål, sa Red Wings coach Mike Babcock.