Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-24

HV tappade ledningen – vände och vann med 6–5

HV 71 chockstartade med 2–0-ledning efter 6.19.

Frölunda vände till 4–2-ledning efter bland annat två mål av Martin Plüss.

Men i den tredje perioden kunde HV vända igen. Hemmalaget vann till slut med 6–5 i elitseriepremiären.

– Gör man så många mål på bortaplan ska man förstås vinna, men vi orkade inte stå emot i slutperioden. Dom vann rättvist, sa Frölundatränaren Per Bäckman till Svt.

Stefan Liv bjöd på segerdans i comebacken.

Pasi Puistola och Jari Kauppila låg bakom HV:s chockstart. Redan efter 6.19 hade skaffat sig en tvåmålsledning.

Puistolas 1–0 kom i spel i numerärt överläge, när Kauppila utökade spelade hemmalaget i numerärt underläge.

Och det hela såg mycket bra ut inledningsvis för hemmalaget. HV dominerade och hade bra lägen till 3–0, bland annat räddade Joel Gistedt den jättechans som Martin Thörnberg.

Men på blott 22 sekunder såg Frölunda till att göra match av det hela.

14.16 in på perioden svarade löftet Fredrik Pettersson för sitt första elitseriemål någonsin. Pettersson spelade i fjol juniorhockey i Calgary Hitmen, men talangen har vänt hem till Göteborg och höll sig framme framför mål och kunde överlista Stefan Liv i HV-målet.

Kvitteringen kom 22 sekunder senare. Efter försvarsslarv i HV kunde Martin Plüss kliva runt på vänsterkanten och överlista Liv igen.

Från att varit utspelat lyfte sig Frölunda inom loppet av en knapp halvminut.

– Vårt mål gav oss extra energi, sa Plüss.

Och energin för Frölunda fortsatte i den andra perioden. Redan efter 1.31 kunde Niklas Andersson ge Frölunda ledningen i spel fem mot tre och Plüss såg till att utöka till 4–2 9.30 in på perioden sedan han kommit fri efter en misstänkt interference på en HV-spelare.

Plüss gjorde inget misstag i friläget utan kunde lyfta upp sitt andra mål för kvällen bakom Stefan Liv.

HV:s hopp tändes med 3.04 kvar av perioden när Jukka Voutilainen reducerde i numerärt överläge.

HV:s vändning kom inom loppet av 35 sekunder i den tredje perioden. Mika Niskanen blev HV:s fjärde finska målskytt när han kvitterade till 4–4 och bara sekunder senare var det Martin Thörnberg som spräckte den finska sviten genom att göra 5–4.

Andreas Jämtin såg till att utöka HV-ledningen till 6–4 innan Jonas Ahnelöv reducerade.

Frölunda fick sen en gyllene chans när laget fick avsluta matchen i numerärt överläge när Jukka Voutilainen drog på sig en utvisning med 1.19 att spela. Frölunda tog ut Joel Gistedt ur målet och tryckte på, men Liv lyckades hålla tätt.

I Frölunda tvingades nyförvärvet Andreas Holmqvist kliva av, skadad.