Matchfakta 26/11

New York Rangers–Dallas 2–3 (1–1, 1–1, 0–1)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-25

Första perioden: 1–0 (6.30) Jaromir Jagr 5 (Brandon Dubinsky), 1–1 (19.08) Jussi Jokinen 8 (Stephane Robidas) spel fyra mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (1.02) Brendan Shanahan 7 (Sean Avery, Scott Gomez), 2–2 (11.54) Loui Eriksson 1 (Sergei Zubov, Mike Modano) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–3 (4.04) Brenden Morrow 9 (Mike Ribeiro, Matt Niskanen) spel fem mot fyra.

Skott: 40–18 (12–6, 17–3, 11–9).

Utvisningar, NY Rangers: 3 x 2 min, 1 x 5 min. Dallas: 6 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 18 200 (i Madison Square Garden).

Målvakter: NY Rangers: Henrik Lundqvist 83,3%, istid 59.03 Dallas: Mike Smith 95,1%, istid 59.41

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Henrik Lundqvist, mv, NY Rangers se ovan

Loui Eriksson, f, Dallas 1, 0, 1, 0, -1, 12.49

Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 0, 0, 0, -1, 7.26

Nicklas Grossman, b, Dallas 0, 0, 2, 0, +1, 12.26

Matchen: Det skulle bli en brödrakamp mellan Rangers målvakt Henrik Lundqvist och hans tvilling Joel, center i Dallas Stars. Men det var en annan före detta frölundait som klev fram. Loui Eriksson, 22, fick förtroende i numerärt överläge och skickade med ett handledsskott in det viktiga 2–2-målet bakom Henrik Lundqvist. Erikssons första mål i NHL-ishockeyn den här säsongen följdes av Brenden Morrows 3–2 i början av tredje perioden. Det hjälpte inte att Rangers vann skotten med 40–18, det blev ändå förlust.

- Jag tycker att vi spelade ganska bra och hade flera bra chanser, men vi gjorde inte mål, sa Jaromir Jagr till AP.

Broder Joel fick inte iväg ett enda skott på brorsan, och Loui Erikssons enda skottförsök gick in.

- Mina coachkollegor frågade mig vad jag skulle säga till media. Jag svarade att jag skulle säga att målvakten var rätt het, sa Stars coach Dave Tippett.

Mike Smith, 25, räddade 39 skott och såg till att Stars tog sin femte raka seger. Det var första gången på över fyra år som Stars gästade Madison Square Garden.

St Louis–Calgary 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (0.27) Jamal Mayers 5 (Lee Stempniak, Eric Brewer).

Andra perioden: 2–0 (19.35) Brad Boyes 13 (Doug Weight, Christian Bäckman) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–0 (17.24) Jamal Mayers 6 (Ryan Johnson, Bryce Salvador) spel fyra mot sex, öppet mål.

Skott: 18–24 (8–6, 6–11, 4–7).

Utvisningar, St Louis: 3 x 2 min, 2 x 5 min. Calgary: 2 x 2 min, 2 x 5 min.

Publik: 15 138 (i Scottrade Center).

Målvakter: St Louis: Manny Legace 100%, istid 60.00 Calgary: Curtis McElhinney 88,2%, istid 58.53

Christian Bäckman, b, St Louis 0, 1, 0, 0, 0, 19.59

Anders Eriksson, b, Calgary 0, 0, 0, 0, 0, 24.31

Kristian Huselius, f, Calgary 0, 0, 4, 0, -1, 18.23

Matchen: St Louis Blues noterade sin sjätte seger på de sju senaste matcherna när man hemmabesegrade Calgary Flames med 3-0. Att vinna mycket i Western Conference är av yttersta vikt då det endast skiljer två poäng mellan trean och 11:e lag. De enda lagen som börjar sladda i väst är Los Angeles Kings och Edmonton Oilers. Högerforwarden Jamal Mayers gav Blues ledningen redan efter 27 sekunder och det var all hjälp som målvakten Manny Legace, 34, behövde för att vinna och notera sin första nolla sedan februari. Det var hans 19:e nolla totalt i NHL.

- Vi var redo att spela från första sekunden i kväll, sa Legace till AP.

Förstemålvakten Miikka Kiprusoff vilade och istället fick kanadensaren Curtis McElhinney, 24, förtroendet i Flames mål. Bortalaget förde större delen av spelet under de två avslutande perioderna, men det närmaste mål man kom var när lagkaptenen Jarome Iginla med tio minuter kvar sköt ett skott som Legace stoppade mellan benskydden. Situationen krävde dock en videobedömning då Blues målvakt nästan drog in pucken i mål.

- Det måste ha varit riktigt nära, sa Iginla.

Anaheim–Los Angeles 3–2 (0–2, 1–0, 2–0)

Första perioden: 0–1 (12.56) Kyle Calder 4 (Mike Cammalleri, Derek Armstrong), 0–2 (19.30) Dustin Brown 10 (Rob Blake, Lubomir Visnovsky) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (3.43) Ryan Getzlaf 9 (Francois Beauchemin, Mathieu Schneider).

Tredje perioden: 2–2 (8.02) Ryan Getzlaf 10 (Todd Bertuzzi, Francois Beauchemin) spel fyra mot fyra, 3–2 (16.54) Chris Kunitz 8 (Todd Bertuzzi, Andy McDonald).

Skott: 32–25 (9–12, 15–8, 8–5).

Utvisningar, Anaheim: 6 x 2 min. Los Angeles: 5 x 2 min.

Publik: 17 174 (i Honda Center).

Målvakter: Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 92,0%, istid 59.58 Los Angeles: Jason LaBarbera 90,6%, istid 58.56

Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 0, 1, 0, -1, 18.45

Matchen: Los Angeles Kings var på god väg att vinna två bortamatcher i rad för första gången sedan december 2005, men Ryan Getzlaf och Chris Kunitz, 28, såg till att Anaheim Ducks kunde vända 0-2 till 3-2.

Mötet mellan lagen var det femte av åtta denna säsong så att säga att lagen kan varandra är ingen överdrift. Kings inledde matchen mycket bra och när Dustin Brown satte 2-0 i numerärt överläge med en halvminut kvar av den första perioden var Ducks nere i brygga. Ryan Getzlaf – som i förra veckan signerade en kontraktsförlängning med Ducks – både reducerade och kvitterade innan Chris Kunitz med endast tre minuter kvar av den tredje perioden överlistade Jason LaBarbera. I slutminuten fick Kings en jättechans att kvittera då både Corey Perry och Chris Pronger visades ut, men laget lyckades inte göra ett tredje mål på Jean-Sebastien Giguere.

Den defensive backen Jon Klemm, 37, debuterade för Kings efter att ha blivit uppkallad från AHL-laget Manchester Monarchs i lördags. Klemm – som skrev kontrakt med Kings i somras – spelade forward i fjärdekedjan.

Vancouver–Chicago 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (3.08) Brendan Morrison 7 (Sami Salo, Markus Näslund) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–0 (19.28) Daniel Sedin 9 (-), spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 29–27 (11–6, 10–9, 8–12).

Utvisningar, Vancouver: 6 x 2 min, 2 x 5 min. Chicago: 11 x 2 min, 2 x 5 min.

Publik: 18 630 (i General Motors Place).

Målvakter: Vancouver: Roberto Luongo 100%, istid 59.45 Chicago: Patrick Lalime 96,4%, istid 59.35

Mattias Öhlund, b, Vancouver 0, 0, 1, 0, 0, 21.26

Alexander Edler, b, Vancouver 0, 0, 3, 0, 0, 15.43

Markus Näslund, f, Vancouver 0, 1, 1, 0, 0, 19.07

Henrik Sedin, f, Vancouver 0, 0, 3, 0, +1, 19.06

Daniel Sedin, f, Vancouver 1, 0, 6, 2, +1, 17.57

Matchen: Backen Mattias Öhlund gjorde comeback efter sin fyra matcher långa avstängning och gjorde som vanligt en stabil insats när hans Vancouver Canucks vann över Chicago Blackhawks.

Brendan Morrison gjorde 1-0 i numerärt överläge redan efter 3.08 och efter det så storspelade målvakten Roberto Luongo, 28, resten av matchen. Blackhawks såg även lite trötta ut ju längre matchen gick och det är kanske inte så konstigt då det var deras tredje match på fyra kvällar. Luongo svarade för en jätteräddning i mitten av den andra perioden då han räddade ett skott från backen Dustin Byfuglien efter att bortalaget kontrat och kommit 3-mot-1. Daniel Sedin satte pucken i det tomma bortamålet med 32 sekunder kvar.

Kvällens nolla var Luongos 34:e i karriären.